GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mats Andersson: ”Det är dina tankar, dina frågor som ger liv åt debattsidan”

Det är dags att summera och lägga ännu ett debattår till handlingarna. Ett år som, dessvärre, inte alls blev som förväntat. 2022 skulle ju vara valårets år. Istället anföll Ryssland Ukraina och vi fick ett krig i vårt närområde. Detta fasansfulla krig tillsammans med förvärrad kris har varit varit ständigt aktuella ämnen.
Mats AnderssonSkicka e-post
Debatt • Publicerad 14 januari 2023 • Uppdaterad 14 januari 2023
Mats Andersson
Detta är en personligt skriven text i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Några av 2022 års debattartiklar.
Några av 2022 års debattartiklar.

Det är alltid lika roligt och spännande att sätta sig under ett par dagar och gå igenom debattåret som gått. Och året 2022 har inte gjort någon som gillar debatter besviken. Barometern-OT:s debattsida har innehållit allt, stort som smått.

Att valet, kriget i Ukraina samt skenande energi- och bränslepriser varit givna ämnen är ganska självklart. Men att frågorna om huruvida Linnéuniversitetet egentligen borde få vara ett universitet och om drag-queens sagostund skulle tillhöra årets mest lästa texten. Det hade i alla fall inte jag gissat för ett år sedan.

Samtidigt är det roligt att kunna konstatera att kommunpolitiken i länets mindre kommuner, frågan om Natura 2000-områden och kampen mot kvinnovåldet väckt intressanta diskussioner.

Men nu lägger vi 2022 bakom oss och börjar fundera över vilka frågor som kan bli heta i år. Drömmen är ju fred i Ukraina och sjunkande priser, över lag. Men det finns andra bubblare, vad händer i Centerpartiet efter partiledarbytet, kan regionen lösa personalkrisen och kommer polisen och Kalmar kommun till rätta med det eskalerande våldet och otryggheten?

Vilka frågor som blir heta, det är alltid de frågor som är viktiga för just dig. Det är dina tankar, dina frågor som ger liv åt debattsidan.

Så avslutningsvis ett stort tack till alla er som bidragit med artiklar under 2022. Jag hoppas ni återkommer 2023. Och till alla er som funderar på att skriva, gör det. Starta en ny spännande debatt. Stort Tack!

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.