GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Magstark av Timbro”

Replik på debattinlägg om Linnéuniversitetets status publicerad 25 oktober.
”Linnéuniversitetet är ett mycket bra universitet och jag beklagar djupt att Timbro inte har ett intresse att prata med oss studenter om vad vi tycker om universitetet och vår utbildning innan man kommer till så förhastade slutsatser. ”
Debatt • Publicerad 1 november 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Vi är många studenter som har pluggat på Linnéuniversitetet och gör det och känner oss mycket stolta.”
"Vi är många studenter som har pluggat på Linnéuniversitetet och gör det och känner oss mycket stolta.”Foto: Agnes Aronsson

Vi är många studenter som har pluggat på Linnéuniversitetet och gör det och känner oss mycket stolta. Ifall de verkligen är intresserade av universitetet, dess utveckling och dess studenter borde de komma ner till oss och prata med oss.

Att jag själv, via min tid på Linnéuniversitetet haft lärare som jobbar runt om i världen, stärkts som akademiker, varit på utbytestermin i Ecuador, praktiserat på region Kronberg och tagit ut två examina är något jag är evigt tacksam mina lärare och universitetet. Värt att notera är att jag vid flertalet tillfällen har pluggat svåra och tuffa kurser, men med bra lärare och ett starkt universitet i ryggen har jag klarat det.

Givetvis stämmer det som Dovestad och Karlsson säger att universitet ska hålla god kvalité och ha en kontakt med lokalsamhället. Just därför vore det, för oss studenter förödande ifall vårt universitet blev omvandlat till en högskola eftersom vi skulle få mindre pengar till forskning vilket skulle försämra universitetets förmåga att bedriva forskningsbaserad utbildning och det är givetvis någonting som skulle försämra just utbildningskvalitén.

Det vore också en förlust för lokalsamhället och alla företag i Kalmar och Kronoberg som universitetet har samarbeten med. Det är även fantastiskt att ett universitet som är tolv år gammalt kan kvala sig in på topp 900 bästa universitet i världen på Shanghairakningen av hela 17 tusen. Det går inte heller att jämföra på det sättet som Dovestad och Karlsson har gjort eftersom de sex svenska universitet som ligger bland de 300 högst rankade har fem gånger mycket statliga forskningsmedel än vi har.

Linnéuniversitetet behövs för våra regioners utveckling och därför behövs det för Sverige. Jag är mycket stolt att ha pluggat och jobbat på Linnéuniversitetet. Därför är det mycket hedrande att nu jobba nära rektorn och universitetsledningen. Jag och min kår jobbar hårt för att vårt universitet ska bli ännu bättre och att studietiden ska bli mycket bättre.

Ludvig Malmquist, ordförande, Linnékåren.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.