GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”M vill backa in i framtiden när det världen behöver är förnybar elproduktion”

Svar på debattartikeln Ny energipolitik krävs för att rädda miljön och jobben i Kalmar län.
Debatt • Publicerad 23 juli 2021
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”M vill backa in i framtiden när det världen behöver är förnybar elproduktion”, menar MP.
”M vill backa in i framtiden när det världen behöver är förnybar elproduktion”, menar MP.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

M vill backa in i framtiden när det världen behöver är förnybar elproduktion. Kärnkraften är dyr, farlig och omodern. Inget företag eller försäkringsbolag vill ta i kärnkraft med tång. Det är inte lönsamt eller ens möjligt att driva ett verk utan enorma subventioner med skattepengar som bas.

Pinsamt att se.

Solenergi är på stark frammarsch, ren och med stor potential att bygga i stor skala. Fråga Åbro bryggeri i Vimmerby! Hela taket på denna jätteindustri är täckt av solpaneler. Där ligger framtiden. Inte i smutsig kärnkraft som förstör marken där uranet grävs upp. Enorma sår i marken blir kvar och det saknas fortfarande en säker lösning för slutförvar av kärnavfall. Ett avfall som kommer hota framtida generationer i över 100 000 år.

Efter den senaste tidens översvämningar och med fruktansvärda bilder från de drabbade städerna i Europa måste också M inse att vad vi behöver är energisystem som klarar yttre påverkan i form av naturkatastrofer.

Vi vet alla vad som hände 2011 i Fukushima när flodvågen slog in över kärnkraftverket. Total ödeläggelse och en död zon i tusentals år.

Nej tack jag kommer aldrig att acceptera att man som politiker leker med framtida människors levnadsvillkor och av samma anledning är det förnybara energikällor som ska byggas, inte gamla fossildrivna.

Caroline Axelsson, språkrör för Miljöpartiet de gröna i Kalmar län

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.