GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Linnéuniversitetets betydelse för Kalmarregionens utveckling”

Linnéuniversitetet
”Högre utbildning och forskning är inte en fråga enbart för sin egen skull.”
Debatt • Publicerad 27 oktober 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Högre utbildning och forskning är inte en fråga enbart för sin egen skull.”
”Högre utbildning och forskning är inte en fråga enbart för sin egen skull.”Foto: Hilda Frankki

Vid såväl högskolereformen som senare utvecklingen av fler universitet i Sverige har det funnits ett motstånd från delar av det etablerade universitetslivet.

Det har inte hindrat oss runt om i landet från att se högre utbildning och forskning som en viktig del i regional utveckling.

I samband med försöksverksamheten med regionalt självstyre utgjorde detta kanske den viktigaste utvecklingsfaktorn. Se enbart på Kalmarregionen vilken utomordentlig effekt det har haft på vår utveckling. Motsvarande kan ses också i övriga landet.

Roger Kaliff, före detta oordförande i Regionförbundet Kalmar län

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.