GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Linnéuniversitetet är ett av världens 1 000 bästa universitet”

Replik på debattinlägg om Linnéuniversitetet, artikel publicerad 25 oktober.
”Det finns ungefär 17 000 universitet i världen, varav 18 finns i Sverige. Timbro har valt att sätta gränsen vid topp-300 för vad som kan anses vara framgångsrikt.”
Debatt • Publicerad 27 oktober 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Linnéuniversitet är ett starkt lärosäte som framgångsrikt kopplar forskning, utbildning och samverkan till gagn för regionen, Sverige och världen.”
"Linnéuniversitet är ett starkt lärosäte som framgångsrikt kopplar forskning, utbildning och samverkan till gagn för regionen, Sverige och världen.”Foto: Agnes Aronsson

Rapporten som artikeln bygger på gäller forskningsranking, där kvaliteten på undervisning och samverkan över huvud taget inte finns med. Internationellt är det denna samlade effekt på kunskapsbildningen som är allt mer i fokus.

Linnéuniversitet är ett starkt lärosäte som framgångsrikt kopplar forskning, utbildning och samverkan till gagn för regionen, Sverige och världen.

Det svenska högskolesystemet och landets ekonomi behöver fler fullfinansierade universitet - inte färre och inte enbart i storstäderna. Välfärden, IKEA, Södra, Nibe och Scania och medborgarna behöver det.

Linnéuniversitetet har sin placering i intervallet 800-900 på den i särklass mest ansedda Academic Ranking of World Universities (Shanghairankingen).

Här listas de 1 000 bästa universiteten i världen och för 2022 finns 13 svenska lärosäten med. Vi är oerhört stolta över att Linnéuniversitetet, som ett 10 år ungt universitet, är ett av dem.

Peter Aronsson, rektor Linnéuniversitetet

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.