unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

”Låt Varvsholmen vara ett levande område”

Badplats på Varvsholmen
”Jag måste reagera på det som har framkommit i Barometern sista dagarna. Det är sorgligt vad som händer i ett fint område”
"Det har badats i minst fem år på Utrustningskajen utan några incidenter.”
"Det har badats i minst fem år på Utrustningskajen utan några incidenter.”
Foto: Samuel Slättman
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det är en mindre grupp boende som har klagat och ringt ner kommunen om hur illa situationen är på Varvsholmen. Jag undrar om ni tänkte på att kommunen kunde ta beslutet att ta bort badstegarna och ersätta med räddningsstegar och att det är slutbadat för många boenden? Tror inte jag i alla fall.

Jag bor cirka fem meter från vattnet men får nu ta mig till Kindbergs udde för ett bad. Tänk efter vad ni har fått för resultat? Det är flera pensionärer som bor här och vill ta sig ett ett dopp. Det är fortfarande tillåtet att bada men många pensionärer tar sig inte upp via räddningsstegen.

Tyvärr känns det som några tror att de äger området och vill vara själva på bryggan. Vill ni isolera Varvsholmen? Grind och vakter? Varför överdriver ni om vad som sker och hur ungdomarna sköter sig? Låt det vara ett levande område.

Ni är trötta på att höra plumsade från vattnet, hur ungdomarna missköter sig, hur de blockerar räddningsvägen (Ni har inte tänkt på att de är enkelt flyttbara om ett utryckningsfordon skulle komma) Det finns till och med vissa boende som har skällt ut ungdomarna, kört bort och även hotat. För att de badar! Förvånande hur vissa vuxna tänker! Här har ni nu resultatet. Ungdomarna badar men flera av de som bor på Varvsholmen kan inte bada

Visst finns det ungdomar som inte har blivit uppfostrade att veta hur man skall bete sig men dem kan man räkna på en hand. De absolut flesta är riktigt skötsamma och trevliga.

Jag har en känsla att det är en bortförklaring att kommunen tar bort badstegarna på grund av att det är farligt att bada på grund av båtar och eventuellt skrot på botten. Det känns som en efterkonstruktion.

Det har badats i minst fem år på Utrustningskajen utan några incidenter. Sanningen är nog bara att ni är "trötta" på de som har klagat och beslutet har nu omöjliggjort badandet för de pensionärer som vill använda badstegen och eventuellt simma ut några meter från kajen? Jag vet att det finns regler som kommunen måste följa men badstegarna hade säkert varit kvar om inte vissa personer klagat?

Det absurda är att om vi skall få tillbaka badstegarna så skall det beslutas om allmän badplats men räkna med att vi nu är utan badstegar största tiden av denna sommar eller om de någonsin kommer tillbaka.

Boende på utrustningskajen

Läs mer

Kommunledningens blixtbeslut om Akacian – gatorna ska åtgärdas

”Ska vara i vårdat skick”

Kommunledningens blixtbeslut om Akacian – gatorna ska åtgärdas

På tisdagen beslutades att gator och trottoarer runt Akacian ska återställas.

Insändare: ”Jag ligger sömnlös över hyran”

Insändare

Insändare: ”Jag ligger sömnlös över hyran”

”Se oss hyresgäster som också drabbas av coronakrisen!”

KFF:s klubbchef efter publikbeskedet: ”Välkomnar det”

Coronarestriktioner

KFF:s klubbchef efter publikbeskedet: ”Välkomnar det”

Regeringens plan är att tillåta 500 sittande åskådare från och med den 15 oktober.

Kalmarhem vill höja hyrorna kraftigt: ”Närmast oförskämt”

Kalmar

Kalmarhem vill höja hyrorna kraftigt: ”Närmast oförskämt”

Hyresgästföreningen hade hoppats att hyrorna inte skulle höjas alls.

Kalmar

Kalmar: Person påkörd – förd till sjukhus

Olyckan ska ha inträffat strax före klockan 06.30.

Trots kritik och kaos – hopp om lösning för odlingslotter

Bråket om odlingslotterna

Trots kritik och kaos – hopp om lösning för odlingslotter

Alla har varit överens: något måste göras. Ändå blev allt fel.