1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

”Låt Varvsholmen vara ett levande område”

Badplats på Varvsholmen
”Jag måste reagera på det som har framkommit i Barometern sista dagarna. Det är sorgligt vad som händer i ett fint område”
"Det har badats i minst fem år på Utrustningskajen utan några incidenter.”
Foto: Samuel Slättman

Det är en mindre grupp boende som har klagat och ringt ner kommunen om hur illa situationen är på Varvsholmen. Jag undrar om ni tänkte på att kommunen kunde ta beslutet att ta bort badstegarna och ersätta med räddningsstegar och att det är slutbadat för många boenden? Tror inte jag i alla fall.

Jag bor cirka fem meter från vattnet men får nu ta mig till Kindbergs udde för ett bad. Tänk efter vad ni har fått för resultat? Det är flera pensionärer som bor här och vill ta sig ett ett dopp. Det är fortfarande tillåtet att bada men många pensionärer tar sig inte upp via räddningsstegen.

Tyvärr känns det som några tror att de äger området och vill vara själva på bryggan. Vill ni isolera Varvsholmen? Grind och vakter? Varför överdriver ni om vad som sker och hur ungdomarna sköter sig? Låt det vara ett levande område.

Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Ni är trötta på att höra plumsade från vattnet, hur ungdomarna missköter sig, hur de blockerar räddningsvägen (Ni har inte tänkt på att de är enkelt flyttbara om ett utryckningsfordon skulle komma) Det finns till och med vissa boende som har skällt ut ungdomarna, kört bort och även hotat. För att de badar! Förvånande hur vissa vuxna tänker! Här har ni nu resultatet. Ungdomarna badar men flera av de som bor på Varvsholmen kan inte bada

Visst finns det ungdomar som inte har blivit uppfostrade att veta hur man skall bete sig men dem kan man räkna på en hand. De absolut flesta är riktigt skötsamma och trevliga.

Jag har en känsla att det är en bortförklaring att kommunen tar bort badstegarna på grund av att det är farligt att bada på grund av båtar och eventuellt skrot på botten. Det känns som en efterkonstruktion.

Det har badats i minst fem år på Utrustningskajen utan några incidenter. Sanningen är nog bara att ni är "trötta" på de som har klagat och beslutet har nu omöjliggjort badandet för de pensionärer som vill använda badstegen och eventuellt simma ut några meter från kajen? Jag vet att det finns regler som kommunen måste följa men badstegarna hade säkert varit kvar om inte vissa personer klagat?

Det absurda är att om vi skall få tillbaka badstegarna så skall det beslutas om allmän badplats men räkna med att vi nu är utan badstegar största tiden av denna sommar eller om de någonsin kommer tillbaka.

Boende på utrustningskajen

Läs mer

Medan du sov

Medan du sov: Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Singelolycka i Nybro och två män i Älvkarleby utgav sig för att vara poliser.

Begravningar

Sven-Uno Högberg

I Södra Kapellet, Kalmar, har begravningsgudstjänst hållits för Sven-Uno Högberg.

50 år sedan Kalmar blev Årets stad

Fest och kaos när Kalmar blev Årets stad: ”Helt absurt”

Utmärkelsen firades rejält: ”Blev en väldig aktivitet.”

Guldklimpar

Nelly Rasmussen Sjöstedt och Jacob Sjöstedt

Goda nyheter

Bildspecial: Se läsarnas bilder på Instagram

Fina bilder från läsarna på Instagram

Chattar

Våra läsare ställde frågorna – så svarade experterna

Via våra återkommande chattar får du som läsare möjligheten att chatta med experter, makthavare och lokala profiler.