GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Låt oss se till att det blir en granskning efter valet

Replik på Bodil Bagerts insändare ”Hela den kommunala verksamheten behöver granskas”.
Debatt • Publicerad fredag 06:00
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Det är bra att Kristdemokraterna också vill ha en granskning av hela kommunens verksamhet och det hjälps vi åt att få efter valet”, skriver debattörerna.
”Det är bra att Kristdemokraterna också vill ha en granskning av hela kommunens verksamhet och det hjälps vi åt att få efter valet”, skriver debattörerna.Foto: Anna Mi Matzén

Moderaterna i Nybro ser med glädje och förvåning att Bodil Bagert, och då antar vi också Kristdemokraterna, vill se en granskning av hur Nybro kommuns cirka 1,4 miljarder kronor används. Detta har Moderaterna i Nybro haft som en av sina viktiga frågor under hela mandatperioden. Redan på alliansens första gruppmöte efter valet 2018 väckte vi frågan om det inte behövdes en översyn av hela Nybro kommuns organisation och ekonomi. Vi fick inget gehör av vare sig Centerpartiet eller Kristdemokraterna. Snarare fick vi åsikterna att det inte behövs någon förändring och att det finns mycket pengar att göra bra saker för. Moderaterna höll med om att det finns mycket pengar att göra bra saker men frågade om Nybro kommun gör rätt saker. Vi ville be en utomstående titta på detta för att se varför vi inte har bättre resultat i skolan och varför vår individ- och familjeförvaltning är så tungt belastad bland annat. Bra att Bodil Bagert nu snart fyra år senare och innan valet insett att det behövs en granskning av hela den kommunala verksamheten. Låt oss efter valet 2022 se till att det blir en sådan granskning.

Att Moderaterna vill se ett pilotprojekt under ett år med kortare arbetstid på Kvarnbacken är för att se om det leder till att frisknärvaron ökar. Ett pilotprojekt är inget som säger att det kommer fortsätta om inte resultatet blir en betydligt högre frisknärvaro. Moderaterna är inte rädda för att testa nya grepp för att se om det kan leda till bättre resultat för kommunen och dess anställda. Bodil Bagert hade ju alla möjligheter att komma med förslag och idéer för att förbättra inom individ- och familjeförvaltningen när hon var ordförande i individ- och familjenämnden. Det kom dock inga förslag mer än det som kom från tjänstemännen. Moderaterna i nämnden drev arbetslinjen men fick inget gehör av övriga.

Avslutningsvis vill Moderaterna i Nybro tacka Bodil Bagert för en bra redovisning av hur det står till i Nybro kommun. Det är bra att Kristdemokraterna också vill ha en granskning av hela kommunens verksamhet och det hjälps vi åt att få efter valet.

Nu får vi ordning på Nybro kommun.

Daniel Lindvall, gruppledare Moderaterna i Nybro

Mildred Persson, omsorgsnämndens ordförande

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.