1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Låt oss nu alla ta ett djupt andetag och kyla ner oss lite

I dessa i övrigt oroliga tider måste jag säga att denna diskussion kring badplatserna på Varvsholmen tillför en del underhållningsvärde.
”Det nu Kalmar kommun har gjort är värt all respekt. Man har lyssnat på sina kunder, det vill säga majoriteten av invånarna”, skriver debattören i sin replik om baden på Varvsholmen.
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

På en ö, en holme med nästan tusen invånare där vi alla njuter av att bo nära ett av jordens element, vatten.

Att bosätta sig vid havet innebär en del konsekvenser. För den som enbart njuter av att titta på havet så är det mycket enklare och för all del billigare att införskaffa en tavla eller sätta upp en fototapet. För den som även vill nyttja havets fördelar i form av båtliv och badliv så är det en fördel att man fysiskt bor nära sjön. Om man inte har det i beräkningen så har man brustit i sin analys innan flytten. Det ska knappast övriga invånare drabbas för.

Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det finns andra boendeformer där tomten går längs med havskanten och man inte behöver åberopa någon allemansrätt. Där borde ni istället lagt er energi och resurser. Detta har många begripit men långt ifrån alla.

Personligen har jag bott på Varvsholmen i snart 10 år. Det är helt underbart att få glädjas av våra olika årstider, som likt många ”sommarpärlor” så blommar även Varvsholmen upp med båt och badliv under årets ack så få sommarmånader. Jag vågar påstå, att detta endast omfattar cirka 10–12 veckor om året. I övrigt är det få som har den läggningen att bada när det kryper ner mot 5–10 grader i vattnet. Det är definitivt inget plask, lek och rop från den målgruppen i alla fall.

Det nu Kalmar kommun har gjort är värt all respekt. Man har lyssnat på sina kunder, det vill säga majoriteten av invånarna. Man har även kommit till insikt att våra bostäder ligger vid havet, då innebär det att folk vill bada, det ligger i vår natur, det kan även kallas en kompromiss.

Så, låt oss nu alla ta ett djupt andetag och kyla ner oss lite. Kanske ett kvällsdopp redan ikväll?

Pragmatisk Varvsholmenbo

LÄS MER: Fler artiklar om Varvsholmen och baden: