Kommentar till Lars Johnsén

Debatt • Publicerad 29 mars 2006

Kommentar till Lena Johnséns insändare 25 mars.

”Lekmän har inte kompetens att ventilera teologiska frågor” – nu vet ni det, alla insändarskribenter! Min frågaV vad är ”lekmän”? Jag finner ej detta ord i min bibel. Däremot ser jag att de som följde Kristus och som förde hans ord vidare, var till den tidens religiösas förvåning, olärda människor av folket. Men de hade ”varit med Jesus” och det räckte.

”Vad vi däremot kan diskutera är organisationen som upprättats av människor”, säger L.J. Ja, tack, verkligen, därför att Jesus själv aldrig upprättade någon! Dödsstöten för en väckelserörelse är nämligen att bilda parti (kyrkosystem). Man börjar förkunna laggärningar istället för att tro på den Helige Andes kraft att förvandla.

Vi behöver inte fler präster eller pastorer, vi behöver människor som lever i verkligheten! Som vet vad man talar om och som förstår att livet inte alltid är så fyrkantigt och fulländat för många människor. L.J och hennes ”bibeltrogna” präster tycks leva i en annan värld där man sätter likhetstecken mellan kyrkan och Gud.

Birgitta Karlsson

Emmenäs

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.