Kårens sexsatsning

Debatt • Publicerad 29 mars 2006

Gårdagens artikel i Barometern om högskolestudenternas (styrelsens) planer för framtiden är värt mitt och alla andras, som grubblat över vad som egentligen pågår, varma tack!

Kåren har känt sig nödsakad, motvilligt kan man förmoda, att rädda sin ekonomiska kris genom att satsa på tema sex i olika attraktiva varianter. Så imponerande seriöst! Man utgår givetvis från att satsningen på den etiska krisen kommer härnäst.

En del studenter har opponerat sig (vilket möjligen visar att det trots allt finns hopp om ungdomen) och rektor har visat sin mannakraft – förlåt, kvinnokraft – genom ett beslut att endast manliga strippor är tillåtna. Inget i detta sexistiska program är ägnat att förvåna och inte heller att tacka för. En del seriösa studenter – sådana finns – vill att kårstyrelsen ska be om ursäkt för vissa speciellt kränkande programinslag, vilket dock knappast är att förvänta.

Värt mitt tack, och många andras, är däremot det klarläggande ljus som avslöjandet av de framtida sexplanerna riktar mot den tidigare incidenten i kåren, det vill säga intervjun som ledde till att Dag Sandahl fick sluta som studentpräst: Det är solklart att prästen måste ut innan ”stripparna” släpps in! Det finns kanske flera ursäkter att be om?

Maj Elsrud

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.