GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kalmaralliansen värnar både trygghet och företag

Det är ganska konstigt att vänstermajoriteten underkänner sin egen plan för att göra Kalmarborna tryggare!
DEBATT • Publicerad 15 januari 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Christopher Dywik (KD),Hanne Lindqvist (M),Lotta Wahlmino (L)
Christopher Dywik (KD),Hanne Lindqvist (M),Lotta Wahlmino (L)Foto: Mats Holmertz

Inför budgeten slog man på stortrumman och basunerade ut hur mycket man skulle satsa på trygghet och säkerhet, främst i våra utsatta områden. I Oxhagen säger Johan Persson att kommunskylten ska upp och Peter Akinder har lovat storsatsning i Norrliden. Är det inte då konstigt att man låter kommunens ordningsvakter jobba som parkeringsvakter? Samtidigt som man konkurrerar ut andra väl fungerande företag. Först ordningsvakterna och nu parkeringsvakterna.

När Kalmaralliansen reagerar på detta så får vi tillbaka att det är vi som vill minska ordningsvakternas närvaro i centrala Kalmar. Så är verkligen inte fallet. Vi vill satsa på tryggheten i Kalmar på riktigt, inte bara med fina ord. Vi i Kalmaralliansen vet att det förebyggande arbetet är avgörande för att vi ska kunna göra skillnad på riktigt, här skulle ordningsvakterna verkligen kunna göra nytta. Och det är genom att våra kommuninvånare arbetar och betalar skatt som kommunen får intäkter, vilket förutsätter att det finns företag som anställer. Därför är det oerhört märkligt att kommunen gång på gång slår undan benen för just företagen. Det kan inte få fortsätta såhär, fler behöver reagera!

Hanne Lindkvist (M)

Lotta Wahlmino (L)

Christopher Dywik (KD)

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.