Kalmar och invandrarna

Debatt • Publicerad 31 mars 2006

Kalmar kommunfullmäktige beslutade vid mötet 29 mars att öka flyktingmottagningen med 3-4 gånger mot 2005 års nivå. Efter att dessa personer fått permanenta uppehållstillstånd har de även laglig rätt till anhörig invandring (så i princip innebär beslutet en ökning på 10 gånger mot 2005 års nivå. Jag var själv på plats för att lyssna på debatten innan beslutet togs. Tyvärr uteblev debatten och beslutet togs av en 100 procent enigt kommunfullmäktige. Inte en enda ledamot hade någon invändning mot beslutet.

Arbetsmarknadssituationen i Kalmar hade tydligen inte med saken att göra. Arbete finns tydligen till alla som önskar.

Bostadssituationen hade tydligen inte heller någon betydelse. Kommunen har tidigare tagit ett beslut om bostadsgaranti för studenter. Var finns alla dessa tomma lägenheter?

Migrationsverket lockar kommunerna med miljonbelopp per person i flyktingmottagning men det är våra gemensamma skattemedel som jag anser borde användas inom skolan, vården och omsorgen om våra gamla istället.

Tyvärr var det ingen fullmäktigeledamot som känner samma oro som jag gör inför detta beslut i kommunfullmäktige.

Thoralf Alfsson

sverigedemokrat, Kalmar

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.