GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kalmar behöver ett nytt styre

Kommunpolitik i Kalmar
”Efter en massiv flyktingvåg och påföljande misslyckad integrationspolitik ser vi allt fler kommuner gå på knäna och vi hör dem skrika efter resurser och en lösning på den stagnerade utvecklingen.”
Publicerad 20 september 2019
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kommunledningen i Kalmar, här kommunalråden Ingemar Einarsson (C), Dzenita Abaza (S), Liselotte Ross (V) och Johan Persson (S), får tuff kritik av dagens SD-debattörer. ”Det är helt orimligt att vi vanliga arbetare ska få betala för en huvudlös politik.”
Kommunledningen i Kalmar, här kommunalråden Ingemar Einarsson (C), Dzenita Abaza (S), Liselotte Ross (V) och Johan Persson (S), får tuff kritik av dagens SD-debattörer. ”Det är helt orimligt att vi vanliga arbetare ska få betala för en huvudlös politik.”Foto: Johanna Eriksson

God ekonomisk hushållning är ledord varje politiker borde känna till och ha i åtanke när de fattar sina beslut. Vi måste värna om varje skattekrona som kommer in och se till den används på bästa sätt. Kommunen måste hela tiden effektivisera och jobba med sin organisation så att inget slöseri sker med skattepengarna som våra boende här i kommunen betalar in. Att ha fortbildning är en självklarhet men det ska inte vara spa, öppen bar eller onödiga resor i tjänsten. Kommunens anställda kan börja använda sig av de tekniska lösningar vi får låna. Man kan till exempel vara med på möten med hjälp av sin surfplatta istället för att åka till Stockholm. Det tjänar både miljön och skattebetalarna på.

Vi kan inte räkna med att utjämningsstödet alltid kommer att se ut som det gör idag. Efter en massiv flyktingvåg och påföljande misslyckad integrationspolitik ser vi allt fler kommuner gå på knäna och vi hör dem skrika efter resurser och en lösning på den stagnerade utvecklingen.

Linda Emma Kotanen Hallbeck, Sverigedemokraterna Kalmar.
Linda Emma Kotanen Hallbeck, Sverigedemokraterna Kalmar.Foto: Privat
”En skattehöjning är inte en orimlig tanke då den socialdemokratiskt styrda regionen inte heller kan hantera sitt underskott.”
”Linda Emma Kotanen Hallbeck, Sverigedemokraterna Kalmar”

När statens kassakista sinar måste vi vara beredda och ha en organisation som klarar ett minskat bidrag från staten. Vi kan se hur socialförvaltningen har ett underskott på 6,6 miljoner för invandringen, som topping på det övriga underskottet, i år, på grund av att den politiska majoriteten inte kunde – eller ville - se att invandringen skapar kostnader samtidigt som statens bidrag upphör. Det kommer bli mycket tuffare för både stat och kommuner nu när lågkonjunkturen väntar runt hörnet.

Vi behöver fortfarande investera i kommunen, men vi måste göra det smart och se till vi får ut det mesta möjliga av skattepengarna och vi måste vara extra noga med att investeringarna håller budget. Vi har ett stort behov av en ny ishall men den bör kunna användas till annat under delar av året. Kalmar saknar en vettig mässhall, en större konsertlokal, för att hålla event och större sammankomster i. Vi måste kunna utnyttja ytorna till det som drar hit besökare eller är till nytta för befolkningen. Se på fotbollsarenan. Cirka 17 matcher per år, till en kostnad av 243 miljoner känns hutlöst. Att lägga över 9 miljoner på en utbildning för ett sextiotal utrikes födda personer, som gav två personer ett riktigt jobb efter avslutad utbildning, är slöseri med våra skattepengar.

Att socialdemokraterna styrt här i Kalmar på ren rutin och utan att utmana sin egen ekonomiska politik är något alla skattebetalare kan se på lönebeskedet varje månad. En skattehöjning är inte en orimlig tanke då den socialdemokratiskt styrda regionen inte heller kan hantera sitt underskott. Det är helt orimligt att vi vanliga arbetare ska få betala för en huvudlös politik som bara ser skattehöjningar som ett naturligt verktyg att lyfta fram när man inte tar ansvar och ser till att man först har satsat på kärnverksamheten och sen kan dela ut bidrag till höger och vänster. Vi ville satsa två kronor mer per person och portion mat för våra elever i grundskolan och förskolan. För en del barn är det enda varma mål mat det får den dagen. Men den satsningen gick om intet då socialdemokraterna tyckte att det var viktigare att vi vuxna kunde gå på skattesubventionerad teater istället.

I Kalmar skulle vi kunna få ett nytt styre med en ny ekonomisk politik och en stramare fördelning av skattepengarna. Ett nytänk med mindre slöseri. Om cirka 7 000 kalmarbor skulle rösta på ett konservativt alternativ skulle man få en ekonomisk politik i kommunen som tar ansvar och vi skulle slippa det slarv med gemensamma skattepengar och kvitton som det socialistiska alternativet idag ger oss.

Linda Emma Kotanen Hallbeck, Sverigedemokraterna Kalmar

Mika Kotanen, Sverigedemokraterna Kalmar

Mats AnderssonSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.