GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Jag hoppas att väljarna inte är lättlurade”

Replik på debattinlägg om pensioner, publicerat 13 juni.
”Läser med viss förvåning Kristdemokraternas inlägg i Barometern-OT. I decennier har KD kämpat för kärnfamiljen, mot abort och mot samkönade äktenskap”
Debatt • Publicerad 16 juni 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Idag är mängder av kvinnor som faktiskt tvingats till att leva vid spisen och pyssla med relativt stora barnkullar de stora förlorarna i pensionsdebatten.”
"Idag är mängder av kvinnor som faktiskt tvingats till att leva vid spisen och pyssla med relativt stora barnkullar de stora förlorarna i pensionsdebatten.”Foto: Henrik Montgomery/TT

Idag är mängder av kvinnor som faktiskt tvingats till att leva vid spisen och pyssla med relativt stora barnkullar de stora förlorarna i pensionsdebatten.

“Vi upprätthåller principen om att det ska löna sig att arbeta” heter det idag. De som historiskt levt efter KD:s devis får betala idag. Istället ska till exempel Marcus Wallenberg, 65, också ha höjd pension. Alla ska ha en slant! Tror inte att Marcus Wallenberg märker sin höjning på 500 kronor, men 100 000-tals kvinnor kommer att sakna den 1 000-lapp S och V vill ge de sämst ställda.

Låt mig upplysa KD om att dessa kvinnor har arbetat om än utan lön. Dagis, p-piller, mammamånader (1970 fick mamman tre obetalda månader ledigt), som exempel, fanns knappt för femtio år sedan. Vart har stödet, för de kvinnor som levt som KD predikat, tagit vägen?

Jag hoppas också att väljarna till hösten inte är så lättlurade som KD tycks tro. Vi lär snart se i riksdagens omröstning var sympatierna för alla dessa kvinnor finns - lyckligtvis före valet.

Kåre Eriksson (V)

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.