Annons

"Jag är glad över att Kalmar är en attraktiv kommun”

Replik på debattinlägg om kommunpolitiken i Kalmar, tidigare inlägg publicerat 8 september.
”Efter att Thoralf Alfsson blev utesluten ur Sverigedemokraterna 2018 så startade han ett nytt parti. Ett parti som fram tills nyligen hade en nazist och NMR-aktivist i sin styrelse. ”
Debatt • Publicerad 9 september 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Här råder religionsfrihet och här förs en politik där vi inte gör skillnad på människor baserat på deras hudfärg, sexuella läggning eller tjocklek på plånboken.”
"Här råder religionsfrihet och här förs en politik där vi inte gör skillnad på människor baserat på deras hudfärg, sexuella läggning eller tjocklek på plånboken.”Foto: Mats Holmertz

När detta avslöjades så visste naturligtvis Thoralf Alfsson ingenting. Det är nog få som tror på. NMR-aktivistens make är för övrigt kvar högt upp på Alfssons valsedel.

Det finns tre genomgående teman på Thoralf och hans parti.

Annons

Ren och skär rasism varvat med hets mot HBTQ personer.

Klimatförnekelse varvat med diverse konspirationsteorier.

Personangrepp, inte minst mot mig.

I en debattartikel så konspireras det återigen kring Kalmars befolkningsutveckling. Jag är glad över att Kalmar är en attraktiv kommun som lockar nya invånare. När jag var ordförande för den Parlamentariska landsbygdskommittén mötte jag många gånger kommuner som hade det precis tvärtom. De skulle hantera nedläggningar av skolor, fallande fastighetspriser och ett näringsliv som hela tiden såg sin marknad krympa. Detta innebar att få ungdomar valde att stanna kvar. Man hamnade i en negativ spiral som bara gick neråt.

I Kalmar upplever vi motsatsen. Här investeras det för fullt både i näringslivet och kommunen. Det byggs nya skolor, simhall, ishall och det byggs för att företag ska växa. Under den senaste mandatperioden har Kalmar kommun investerat för över tre miljarder utan att låna en krona. Tror någon att vi hade vågat satsa på en ny simhall om vi hade haft en krympande befolkning? Knappast.

Men. För Thoralf Alfsson är detta något negativt. Han menar också, på fullt allvar, att det i princip bara är invandrare som kommer till Kalmar. På www.scb.se kan alla själva gå in och kolla detta. Idag är 84.9 procent av alla som bor i Kalmar födda i Sverige, 15.1 procent är födda utomlands. I riket är 20 procent av alla invånare födda utomlands. Och. I dessa siffror ingår arbetskraftsinvandring, adoption, kärleksinvandring, studerande och de som har fått asyl.

Hittills i år har Kalmar växt med lite mer än 500 personer, vi är nu 71 873 Kalmarbor. Jag välkomnar alla nya invånare till Kalmar oavsett om de är födda på Öland, i Orrefors eller i Damaskus. I Kalmar arbetar man, betalar skatt och lever ett gott liv tillsammans med andra som bor här. Här råder religionsfrihet och här förs en politik där vi inte gör skillnad på människor baserat på deras hudfärg, sexuella läggning eller tjocklek på plånboken.

Därtill så ska vi som huvudregel införa 3-30-300. Du ska kunna se tre minst tre träd från din bostad, ha 30 procent trädtäckning i varje stadsdel och ha max 300 meter till ett grönområde. Det bidrar till livskvalité och motverkar förändringarna i vårt klimat.

Johan Persson (S)

Annons
Annons
Annons
Annons