GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Jag är fri att driva en egen politik”

Slutreplik i debatt rörande kommunpolitiken i Kalmar. Tidigare inlägg 16 och 23 juni.
Johan Persson har uppenbarligen stora problem med att skilja på ett jävsförhållande och som han uttrycker det konspirationsteorier.
Debatt • Publicerad 23 juni 2021
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Sedan undrar jag hur länge Johan Persson skall tjata om att jag är utesluten från SD. Det är snart tre år sedan.”
"Sedan undrar jag hur länge Johan Persson skall tjata om att jag är utesluten från SD. Det är snart tre år sedan.”Foto: Anders Johansson

Det är nästan pinsamt när han försöker få det till ett angrepp på hans fru, Johan Persson är Kalmar kommuns nummer ett och hans fru var Länsstyrelsens nummer två under sju år. Juridikprofessorn Olle Lundin är en av Sveriges främsta experter på förvaltningsrätt. Han beskriver förhållandet som ett ”klockrent jäv” i en artikel i Barometern. Det förstår uppenbarligen inte Johan Persson.

Regeringen flyttade just därför bort Malin Almqvist som länsråd i Kalmar län, till att bli länsråd i Kronoberg för att oskadliggöra jävssituationen i Kalmar, detta trots att det fanns betydligt mer kvalificerade sökanden till tjänsten som länsråd i Kronoberg. Det handlade om ren vänskapskorruption inom Socialdemokraterna på regeringsnivå. Men det kommer givetvis aldrig kommunalrådet Johan Persson erkänna, att hans socialdemokratiska regeringskompisar fixade tjänsten åt hans fru.

I sakfrågan hade dock Johan Persson inget att säga i sin replik på min debattartikel och det fullständigt ologiska beslutet som Länsstyrelsen har fattat angående det nya förslaget till Foppahotell. När kommunfullmäktige den 21 juni debatterade Foppahotellet under en timmes debatt yttrade sig inte Johan Persson en enda gång. Så villig var Johan Persson att diskutera sakfrågan. Svagt av kommunstyrelsens ordförande!

Sedan undrar jag hur länge Johan Persson skall tjata om att jag är utesluten från SD. Det är snart tre år sedan och jag är betydligt friare idag att driva en egen politik och att granska majoriteten i Kalmar. Det vill säga i första hand Socialdemokraterna men även Centerpartiet. Något jag kommer fortsätta med fram till valet i september 2022. Dessutom på ett tuffare sätt än vad Socialdemokraterna är vana vid.

Thoralf Alfsson, Framtid Kalmar

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.