GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Inget är så bra att det inte kan bli bättre”

Replik på debattartikel från Carl Dahlin med flera ”Personalpolitik värd namnet – var god dröj” publicerad 6 september.
”Efter att ha läst denna artikel så känner vi att frågan måste ställas, hur bra koll på verksamheten har Carl Dahlin och hans kamrater egentligen?”
Debatt • Publicerad onsdag 06:00
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Det jobbas för fullt ute på klinikerna för att planera bemanningen så att vi ska kunna erbjuda en bra och patientsäker vård.”
"Det jobbas för fullt ute på klinikerna för att planera bemanningen så att vi ska kunna erbjuda en bra och patientsäker vård.”
Foto: Björn Larsson Rosvall /TT

Vi som arbetar i verksamheten tycker såklart också att det ska vara en bra personalpolitik inom Region Kalmar län, vi tror ärligt talat att det inte är någon människa som säger emot detta.

I sin debattartikel för debattörerna fram några saker som de menar att det behöver börja jobbas med inom regionen. Men flera av de saker som lyfts fram i artikeln pågår redan idag, bland annat efterfrågas en genomlysning av grundbemanningen.

Det jobbas för fullt ute på klinikerna för att planera bemanningen så att vi ska kunna erbjuda en bra och patientsäker vård och samtidigt ha en bra arbetsmiljö för oss som är anställda. Man jobbar ständigt med uppföljningar för att se hur det blev och för att göra nödvändiga justeringar. Det som Carl Dahlin med flera alltså ägnar sig åt är att slå in öppna dörrar.

I sin artikel drar debattörerna också en lans mot den hyrpersonal som finns inom vår verksamhet. Vi tror att vi alla skulle vilja ha fler ”fasta” kollegor men samtidigt har vi många fantastiskt duktiga kollegor som gör en otroligt viktig insats bland den personal som finns inhyrd i våra verksamheter. Utan dem skulle vi inte klara vårt uppdrag!

Inget är så bra att det inte kan bli bättre men vår upplevelse är att det är mycket som är riktigt bra, att våra chefer i verksamheten ständigt jobbar med förbättringsarbetet och att de gör det för våra medborgares skull men också för oss som finns i personalstyrkan.

Vi känner en stolthet över att vara en del av det team som arbetar inom sjukvården i Region Kalmar län!

Maud Lindqvist, undersköterska Västerviks sjukhus.

Christel Alvarsson, leg. Sjuksköterska Västerviks sjukhus.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.