GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”I våra skolor finns ingen tolerans mot otrygghet”

Skolpolitik
”Att vara barn och ungdom i dagens Sverige är ingen dans på rosor. Mobbing, stress samt och våld och hot präglar både samhälle i allmänhet som många skolor i synnerhet”
Debatt • Publicerad 9 september 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Läraryrket har gröpts ut och lärare får sällan de resurser de behöver för att hjälpa barn och elever.”
"Läraryrket har gröpts ut och lärare får sällan de resurser de behöver för att hjälpa barn och elever.”Foto: Joakim Goksör / TT

Läraryrket har gröpts ut och lärare får sällan de resurser de behöver för att hjälpa barn och elever. Den psykiska ohälsan växer hos barn och unga och många är de som inte får den hjälp som de behöver.

I vårt Sverige ska skolan vara en trygg och säker plats som är öppensinnad och där man utvecklas som person och lär sig färdigheter som är av nytta. Ordning och reda måste vara ledord i all skolverksamhet och läraren auktoritet måste återupprättas. Skötsamhet och slit måste belönas och särskild hjälp ges till de elever som är i behov av sådan. Det är av största vikt att elever kan få sin skolgång så nära det egna hemmet och i så små klasser som möjligt.

I Oskarshamn har skolmiljöerna alltmer börjat präglas av hot och våld. Vi har haft misshandel och det är allmänt känt att droghandel pågår som riktar sig mot barn och unga. Samtidigt väljer den rödgröna majoriteten att avveckla flera skolor i vår kommun och istället bygga en storskola utan att ha förankrat detta med medborgarna. Sverigedemokraterna tror inte att en storskola är rätt väg för vår kommun utan vill istället att kommunen har flera mindre skolor. Detta eftersom forskning visar att småskalighet och nära gemenskap är bra för elevernas trygghet och lärande.

Sverigedemokraterna vill även införa incidentrapporter om hot och våld på kommunens skolor för enklare lösa problem som finns. Vår ingång är att vi löser problem genom att vara ärliga och prata om dem, inte genom att gömma undan dem. För att slå undan fötterna på den växande otryggheten på kommunens skolor vill vi införa kommunala skolväktare som kan rycka in vid behov. I våra skolor finns ingen tolerans mot otrygghet, hot och våld.

Mattias Bäckström Johansson (SD)

Jan Johansson (SD)

Johanna Bäckström Wörmke (SD)

Marie-Louise Svensson (SD)

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.