Annons

”I Kalmar kommun finns verklig valfrihet”

Slutreplik i debatt om äldrevård i Kalmar, tidigare inlägg 5 och 11 januari.
”I Kalmar finns valfrihet. På riktigt. Här kan du välja vilket vård- och omsorgboende du vill bo på.”
Debatt • Publicerad 16 januari 2021
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Vår plan i majoriteten är istället att ta bort de delade turerna helt under våren 2020.”
"Vår plan i majoriteten är istället att ta bort de delade turerna helt under våren 2020.”Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Vi försöker i mesta möjliga mån se till att du får det du vill ha. Ibland finns det inte plats bara och man kan få vänta något. Man kan även välja mellan privat och kommunal regi, landsbygd eller stad. Till och med om man vill bo på boende som har flera husdjur så kan vi tillgodose detta.

Men sällan har jag läst ett debattsvar som innehåller så många ord men ändå inte svarar på de frågor som uppstått. Frågor som säkert fått många av våra medarbetare att fundera. Vad skulle hända om Kalmaralliansen kom till makten?

Annons

Skulle ni sparka alla 1 200 undersköterskor ur äldreomsorgen för att låta dem söka om sina tjänster i något privat företag? Kanske för att börja jobba deltid igen eller delade turer. Är det tacken för det arbete som gjorts, både under förra och detta året i pandemins spår?

Vår plan i majoriteten är istället att ta bort de delade turerna helt under våren 2020, begränsa tid till förfogande och genom äldreomsorgslyftet utbilda ännu fler undersköterskor till i vår verksamhet för att öka både kvalité och arbetsmiljö. Det är äldreomsorg på riktigt det!

Michael Ländin (S), ordförande omsorgsnämnden / hjälpmedelsnämnden

Annons
Annons
Annons
Annons