Annons

"Guldkant, fika och promenader har tagit Kalmar till topp 30”

Kommunpolitik i Kalmar
'”Under snart två mandatperioder har omsorgsnämnden i Kalmar prioriterat sociala aktiviteter i form fika, promenader och guldkant.”
Debatt • Publicerad 6 december 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"I år är vi på 16:e plats i toppen när man räknar alla kommuner och på 1:a plats när man räknar kommuner mellan 50 000 - 99 999 invånare.”
"I år är vi på 16:e plats i toppen när man räknar alla kommuner och på 1:a plats när man räknar kommuner mellan 50 000 - 99 999 invånare.”Foto: Robin Vramsjö

Nu har det gett också gett resultat där Kalmar nått topp 30 i Sverige bland Sveriges alla kommuner i undersökningen som Socialstyrelsen gör bland Sveriges äldre varje år. Otroligt glädjande besked och ett stort grattis till Kalmar!

Socialt innehåll kan vara väldigt mycket. Det kan vara guldbussen för utflykter, Ung Omsorg med helgbesök av högstadie- och gymnasieungdomar, modevisningar och fester, spa-dagar, hotellfrukost eller ett parti boule. Det kan vara ett gympapass eller en fika eller lunch på någon av alla våra träffpunkter. Men det kan också vara att sitta ner och prata en liten stund. Allt detta är guldkant som betyder så otrolig mycket.

Annons

2015 var Kalmar i botten på samma undersökning och 22:a från slutet. Sedan dessa har vi arbetat målmedvetet och hårt. Vi har även satsat extra resurser på just socialt innehåll.

I år är vi på 16:e plats i toppen när man räknar alla kommuner och på 1:a plats när man räknar kommuner mellan 50 000 - 99 999 invånare. Ett resultat som alla medarbetare i Kalmars äldreomsorg verkligen kan ta åt sig äran för.

Nu gäller det att hålla i detta fina resultat framåt. Många av våra medarbetare inom till exempel träffpunktsverksamheten kommer att åka på utbildningar nästa år för att bli ännu bättre. Den styrande majoriteten i Kalmar med s, v och c har som mål är att Kalmars äldre naturligtvis får en omsorg med hög kvalité, men där guldkant, fika och promenader är det som fortsatt håller kvar Kalmars äldreomsorg i toppen!

Michael Ländin (S), ordförande omsorgsnämnden Kalmar

Annons
Annons
Annons
Annons