Ge en vettig presentation!

Debatt • Publicerad 8 mars 2006

Berga vårdcentral i Kalmar har ett upptagningsområde med många äldre, som varit patienter där sedan vårdcentralen startade. Verksamheten är intensiv och personalen visar ett stort engagemang, vilket ger nöjda patienter. Men landstingets nuvarande politiker och tjänstemän

verkar ta till vilka medel som helst för att försvåra verksamheten.

Det senaste är att ”mångfaldskansliet” skickar ut brev för att favorisera den privatklinik, som bemannas av före detta läkare från Berga vårdcentral. Det räcker inte att Malin Pettersson (m) ifrågasätter arbetet inom landstingskansliet och ska ”reda ut hur vi ska göra nästa gång”. ”Vi kan ta det här som en egen anmälan mot oss själva, ett Lex Malin”, säger hon.

Det minsta är ett nytt brev, utformat av vårdcentralens chef, med en vettig presentation av Berga vårdcentral, som behövs mer än någon annan. De borgerliga väljarna i området avvaktar resultatet.

Observer

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.