GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Gång på gång förintas djur bara för vinstintressen”

Djurskydd
"Samtidigt är naturligtvis branden en tragedi som orsakat mycket djurlidande och ett hårt slag mot familjeföretaget Cedergrens." uttalande av Anders Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande i Mönsterås.”
Debatt • Publicerad 14 juni 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Lagstiftningen måste respektera djur som varelser med egen personlighet.”
"Lagstiftningen måste respektera djur som varelser med egen personlighet.”Foto: Johanna Eriksson

Jaså! Djurlidande? Nej, nu lider 100 000 höns inte längre. De har lidit hela sina kortvariga liv. Äggmaskiner som dödas när äggproduktionen är inte längre stor nog. 100 000 varelser i en enda byggnad - utan flyktmöjligheter vid branden.

Massdjurhållning måste förändras. Lagstiftningen måste respektera djur som varelser med egen personlighet.

I första steg: Större utrymmen för ko, gris och höns och alla andra i massdjurhållningen. Regelbundna möjligheter att vistas utanför byggnader i deras naturliga omgivningar. Antalbegränsningar i anläggningar.

Visst, Cedergren och consorter agera lagligt. Ännu. Det finns så mycket att göra i lagstiftningen. Minst av etiska skäl. De aktuella förhållanden är ovärdiga och vidriga.

Jochen Kwast, riksdagskandidat för Liberalerna i Kalmar län

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.