GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Fortsatt starkt ledarskap i kristider”

Slutreplik i debatt om energipolitik. tidigare inlägg 6 och 8 september.
”Vi alla är oroliga inför hösten och vinterns ovisshet vad gäller elpriserna. Putins oförsvarliga invasionskrig i Europa påverkar vår vardag alltmer med högre matpriser, energipriser och inflation. ”
Debatt • Publicerad 9 september 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vi säger inte nej till att bygga ut mer kärnkraft. Vi ska fortsätta att bli mer och mer oberoende av enskilda energislag.”
”Vi säger inte nej till att bygga ut mer kärnkraft. Vi ska fortsätta att bli mer och mer oberoende av enskilda energislag.”Foto: Jonas Lindstedt/TT

Statsminister Magdalena Andersson och Socialdemokraterna har varit tydliga. Vi ska göra vad som krävs och hitta lösningar så att företag och privatpersoner ska kunna betala elräkningarna.

Vi erbjuder Sverige ett stabilt styre med Magdalena Andersson i spetsen. Samtidigt driver Moderaterna oseriös kampanj baserat på att det går att bygga kärnkraftverk lika fort som att resa ett pop-up tält.

Vårt förslag om högkostnadsskydd för både privatpersoner och företag kommer vara avgörande. Svenska Kraftnäts överskott på upp till 90 miljarder ska finansiera förslag om återbäring, sänkta elavgifter eller sänkta elpriser. Det kommer leda till minst fem gånger så stor ersättning som i vintras. Samtidigt går vi fram inom EU för att frikoppla Putins gaspriser från elpriserna. En åtgärd som uppskattas innebära en halvering av våra elpriser.

Alla fossilfria energislag är viktiga för att vi ska ta oss ur denna energikris, kärnkraft, vindkraft, vattenkraft, solenergi med mera. De högerkonservativa gillar kärnkraftsel men inte helt förnybar el. Vi gillar båda, men allra mest gillar vi billig el. Vi säger inte nej till att bygga ut mer kärnkraft. Vi ska fortsätta att bli mer och mer oberoende av enskilda energislag. Sverige ska ha en stark elproduktion med jämna elpriser över hela landet och därför behöver vi växla upp arbetet med att bygga ut energiproduktionen.

Socialdemokraterna står för starkt ledarskap i en tid av energikris, oroligheter i världen och krig i Europa. Vi kommer göra det som krävs för att underlätta vinterns elräkningar samtidigt som vi ska fortsätta bygga ut elproduktionen med alla fossilfria produktionsslag.

Tomas Kronståhl (S), riksdagsledamot

Laila Naraghi (S), riksdagsledamot

Björn Petersson (S), riksdagsledamot

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.