Annons

Förbättra städningen på sjukhuset

I våras vistades jag som anhörig i tre veckor på en avdelning på länssjukhuset i Kalmar. Jag är mycket nöjd med sjukvården som gavs, och med personalens kunnande och bemötande. Likaså var maten bra.
Debatt • Publicerad 17 september 2014

Däremot var städningen bristfällig. Hygienen i övrigt var mycket noggrant skött, alla "spritade" händerna och följde klädreglerna. Men på golvet samlades skräp och damm under sängarna. Bekanta som legat inne på sjukhuset har gjort samma observationer som jag.

För att minska de vårdrelaterade infektionerna - nästan var tionde patient i landet drabbas - måste alla delar av hygienarbetet fungera. God hygien förebygger sjukdomar och smittspridning. Städning är en viktig pusselbit i detta patientsäkerhetsarbete. Jag vill att städrutinerna på länssjukhuset ses över och förbättras.

Sebastian Hallén (FP)

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons