GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Floskler om visioner

Företrädare för Svenskt Näringsliv i sydöstra Sverige går (till exempel i Barometern den 11 december) på offensiven med floskler om behov av visioner för utbildningsväsende och miljöprövning.
Insändare • Publicerad 29 december 2021
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Ska det gå bra för Sverige måste vi överge styrmodeller importerade från näringslivet och återprofessionalisera utbildning, sjukvård och förvaltningen”, skriver insändarskribenten.
”Ska det gå bra för Sverige måste vi överge styrmodeller importerade från näringslivet och återprofessionalisera utbildning, sjukvård och förvaltningen”, skriver insändarskribenten.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det som är bra för företagen är bra för Sverige är den retoriska parollen. Som om ”företagen” var en enda stor enhetlig tomteverkstad. Det kan naturligtvis gå väldigt bra för företag som inte alls är bra för ”Sverige”. Höga energipriser ger till exempel utmärkt utdelning för Vattenfall och Eon men är dåligt för hushåll och många industrier.

Det argumenteras för ”livslångt lärande” och att utbildningssystemet ska ”leverera det som företagen efterfrågar”. Men det företagen efterfrågar är kortsiktiga matchningar av tillgång och efterfrågan. Livslångt lärande förutsätter ett utbildningssystem som ger grundläggande kunskaper som bas för lärande och att hitta balans mellan grundläggande kunskaper och professionsutbildning kräver betydligt längre horisonter än företagens efterfrågan.

Talet om ”livslångt lärande” och att bekämpa utanförskap blir ju dessutom rätt mycket hyckleri när personer med goda kvalifikationer men utländskt klingande namn inte ens kallas till intervju av företagen. Svenska företag har traditionellt varit dåliga på att betala löner som ger utdelning på kvalificerad utbildning. ”Ålderismen” i näringslivet tyder inte heller på respekt för livslångt lärande. När välutbildade kvinnor redan vid fyrtio börjar väljas bort ligger problemet inte i utbildningssystemet.

”Långa tillståndsprocesser” sägs hota klimatomställningen. Problemet är snarare ineffektiva tillståndsprocesser. Fokus på att korta tiden ger inte bättre processer. Dåliga ansökningar som måste kompletteras är en del av problemet. Processen runt Cementas tillstånd är ett tydligt exempel. Att skrota miljöbalken, som vissa debattörer förordar, är orealistiskt eftersom många av de problem som nu uppstår i domstolarnas hantering har sitt ursprung i EU-direktiv. Man ska dessutom inte glömma att tillståndsprocesser också ska värna om äganderätten och alla tillstånd bör dessutom faktiskt inte ges.

Ska det gå bra för Sverige måste vi överge styrmodeller importerade från näringslivet och återprofessionalisera utbildning, sjukvård och förvaltningen. Stat och kommun behöver färre administratörer och kommunikatörer och fler verksamma i kärnverksamheterna.

Det vi inte behöver är kortsiktig styrning förklätt till nationella visioner från Svenskt Näringsliv.

Lars Emmelin, professor emeritus, Karlskrona

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.