unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Finns det en framtid för företag i hamnen

Bergkvara hamn
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

S-V-M-L-KD är den styrande alliansen som har makten i Torsås kommun.

Denna allians, även benämnd Regnbågsalliansen, har en vilja att bygga bostäder i Bergkvara nu när silona är rivna. I hamnen finns Lindbergs Bygg & Färg i Bergkvara AB med 12 anställda.

Företaget som har funnits under lång tid är välkänt både för oss Torsåsbor och sommarstugegäster. företaget går bra och genererar vinst. Men ett absolut måste är att företaget har ett större förråd där skrymmande varor förvaras på en hårdyta och att fordon kan köra fram till förrådet för att hämta och leverera gods. Lindbergs har undersökt möjligheten att ha ett förråd i närheten men ingen plats är användbar. Om Regnbågsalliansen, som har majoritet i kommunfullmäktige, driver igenom sitt beslut att avveckla förrådet så återstår inget annat alternativ än att avveckla verksamheten enligt ägarna. Lindbergs anser inte att en mindre järnhandel med ett par anställda skulle vara ett alternativ.

Det kommer att dröja flera år innan bostäder byggs i hamnen om det ens är möjligt. Många beslut måste fattas. Förutom Torsås kommun måste både länsstyrelsen och trafikverket ta ställning i frågan. Många komplexa problem måste lösas och vad som slutligen händer i framtiden vet varken Regnbågsalliansen eller oppositionen i vår kommun.

Medborgerlig Samling (MED), är inte negativ till att området exploateras, men varför denna brådska att få bort förrådet? Det är tydligt att det inte har gjorts någon ordentlig konsekvensanalys. Att behandla ett företag med stabil ekonomi och tolv medarbetare såhär gör mig och många med mig upprörda.

Den uppkomna problematiken är av stor betydelse för Bergkvara och Torsås kommun. Frågan måste avgöras av kommunfullmäktige i Torsås där allmänheten kan närvara som åhörare.

Kent Freij, ledamot för MED i Torsås kommunfullmäktige.