GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Det behöver mer moderat politik i Nybro”

Kommunpolitik i Nybro
”En av framgångsfaktorerna för en kommun att utvecklas positivt är att locka företag att etablera sig och därmed skapa ett varierande och engagerat näringsliv.”
Debatt • Publicerad 14 juni 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Vi vill att det alltid ska löna sig att arbeta jämfört med att leva på bidrag.”
"Vi vill att det alltid ska löna sig att arbeta jämfört med att leva på bidrag.”Foto: Jan Stenqvist

Alla politiska partier vill satsa på vård, skola och omsorg. Till detta behövs skatteintäkter vilka kommunen får genom flera arbetstillfällen och att flera medborgare bidrar med att betala skatt.

Det är politikernas främsta uppgift att skapa förutsättningar för att företag vill och kan etablera sig i vår kommun. Färdig industrimark eller lokaler som kan hyras är en styrka och förutsättning när företag ska etablera sig i kommunen. Presumtiva intressenter ska behandlas på ett generöst sätt då en etablering kan ge hundrafalt igen. Ett gott renommé för kommunen skapas genom bra service och engagerat bemötande och tillsynsavgifterna måste vara relevanta.

Vi vill bli kommunen med Sveriges bästa företagsservice. Kommunen ska minska krångel och ge högklassig service till företag som ska söka tillstånd eller behöver hjälp.

Vi vill stärka samarbetet och utbytet mellan näringsliv och kommun.

Vi vill utöka samarbetet med Nybro Företagsgrupp.

Vi vill konkurrensutsätta kommunala verksamheter för att försäkra oss om bästa resultat och kvalitet i relation till kostnad.

Vi vill utöka samarbetet mellan gymnasieskolan och näringslivet och anpassa utbildningar till näringslivets behov. Vi är en industrikommun och vi behöver utbildningar som rimmar med behovet.

Vi vill att alla medborgare ska bidraga utifrån sina förutsättningar dvs vi vill att bidragstagare ska utföra en motprestation .

Vi vill att färre medborgare ska leva på försörjningsstöd.

Vi vill att det alltid ska löna sig att arbeta jämfört med att leva på bidrag.

Vi anser att det är viktigt för barn och ungdomars utveckling ,självkänsla och uppfattning om vuxenvärlden att se sina föräldrar gå till jobbet och därmed bidraga till kommunens inkomster och utveckling.

Vi vill skapa goda arbetsmiljöer med möjlighet till delaktighet, uppskattning, bra arbetstider samt tydligt ledarskap för kommunens medarbetare för att öka frisknärvaron vilket har en positiv effekt på såväl individen och verksamheten som ekonomin.

Moderaterna i Nybro

Mildred Persson ( M ), ledamot av Kommunfullmäktige

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.