unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

”Det är skillnad mellan Stockholm och Kalmar”

Replik i debatt angående badplats på Varvsholmen.
”Linus Hellmans inlägg om Varvsholmen behöver egentligen inte bemötas.”
"Politiker och tjänstemän säger att det aldrig varit meningen med kommunal badplats på Varvsholmen.”
"Politiker och tjänstemän säger att det aldrig varit meningen med kommunal badplats på Varvsholmen.”
Foto: Samuel Slättman
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Han bor inte på Varvsholmen och har ingen aning om verkliga förhållanden under vackra dagar, sommarkvällar och – nätter. I övrigt förfaller han till politiskt vattentramp.

Linus Hellman har minsann ”citybadat” både i Stockholm och Helsingfors. Bra, fortsätt med det! Men det blir pinsamt när en S-politiker som ska förvalta Kalmars öden och äventyr inte begriper skillnaden mellan Stockholm och Kalmar.

Bad på Varvsholmen ska inte privatiseras, skriver Hellman. Vem har påstått det?

Hellman påstår (felaktigt) att detaljplanen för Varvsholmen innebär kommunala badplatser. Det borde vi som flyttat dit veta. Jovisst, självklart ska alla som vill köpa en lägenhet någonstans i Sverige efterfråga gamla detaljplaner! Det vet väl alla! Annars borde det kanske räcka med att lita på att våra folkvalda politiker förvaltar sitt uppdrag med klokhet och gott omdöme?

Hellman talar om ”dedikerade” badstegar. Andra politiker och tjänstemän säger att det aldrig varit meningen med kommunal badplats på Varvsholmen. Bad kan naturligtvis vara tillåtet var som helst, men en kommunal badplats är något helt annat. Det borde Hellman veta. Då handlar det om toaletter, tillsyn, p-platser med mera.

Till sist och kanske värst: På tal om säkerheten för badande och tillgängligheten för blåljusfordon (den planerade badplatsen är utrymnings- och brandväg) skriver Hellman ”samtidigt tillgodoses inte alltid säkerheten bäst av regleringar och hinder”. Han menar tydligen att man ska sätta sig över reglerna. De gäller inte för honom. Är detta socialdemokraternas i Kalmar nya doktrin?

För övrigt kan jag bara instämma i vad de boende på Varvsholmen har påpekat till länsstyrelse och kommun (se onsdagens tidning).

Varvsholmenbo