GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Bulvaner tvingas rosa personalfrågor”

Replik på debattinlägg om sjukvård, publicerat 15 september.
”I Barometern-OT den 15 september skriver två medarbetare vid Västerviks sjukhus, Christel Alvarsson och Maud Lindqvist, som bulvaner.”
Debatt • Publicerad 29 september 2021
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Det är den politiska prestigen som kommer i första rummet.”
"Det är den politiska prestigen som kommer i första rummet.”
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vanligtvis ger aktiva politiker sig till känna, men kanske för att ge sken av att bara vara ”vanliga” medarbetare tillkännager vare sig Lindqvist eller Alvarsson att de är aktiva politiskt, båda tillhörande den styrande majoriteten i Region Kalmar län.

Faktum är att Alvarsson sitter i regionens personalutskott, regionstyrelse och regionfullmäktige som representant för Centerpartiet. Maud Lindqvist är Socialdemokrat med uppdrag i Västerviks socialnämnd. Att ingen av de tu vill röja detta inför sina kollegor är väl på ett sätt förståeligt, med tanke på vad många av dem anser om regionen som arbetsgivare.

Men det är oärligt och oseriöst för oss som vill hålla debatten schysst och transparent, att inte vara öppen med sin politiska hemvist i en politisk debatt.

Det finns mycket som fungerar bra i Region Kalmar län. Det är vi alla överens om. Däremot finns det förbättringspotential inom många områden. Det handlar om arbetsmiljö, lönespridning och karriärsutveckling. Det handlar också om barnmorskor, sjuksköterskor, skenande hyrbemanningskostnader och att bli en mer attraktiv arbetsgivare.

Om detta har Moderaterna och Kristdemokraterna lagt åtskilliga förslag. Alla har ratats av Centerpartiet, Socialdemokraterna och Liberalerna. Inte för att de är dåliga, många genomförs nämligen inom något år, utan för att oppositionen är upphovsmän.

Det är den politiska prestigen som kommer i första rummet för Alvarssons och Lindqvists partier, inte att åtgärda de utmaningar som skulle föra Regionen närmare målet att bli en av Sveriges bästa arbetsplatser. Resultatet talar dock för sig självt, när majoritetens företrädare måste rosa sin egen politik under falsk flagg.

Carl Dahlin (M), vice ordförande personalutskottet, Region Kalmar län.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.