Bra med atomsopor?

Debatt • Publicerad 14 mars 2006

Vad är det för positivt med att bli Sveriges förvaringsplats för atomsopor? undrar Peter Carlsson i sin insändare. Men snälla Peter, inte kan man väl skyffla över sina sopor till grannen! Nu gäller det ju hela landets kärnavfall förstås och man kan begripa att ingen kommun väl ärangelägen att förvara soporna för evinnerliga tider med dess olika risker. Trots arbetstillfällena.

Negativa konsekvenser måste tas med i beslutet. Men dessa ligger så långt i framtiden och vi kan väl med all säkerhet räkna med att våra barnbarn ändå är spridda över hela vårt klot när katstrofen närmar sig. Och vid den tiden är det nog inte svårt att lägga band på sin glädje var man än befinner sig, ty troligen kommer katastrofen att bli i det närmaste världsomfattande. Så avfallet ligger lika säkert eller osäkert i Oskarshamn som någon annanstans.

Arbetstillfällena måste vi väl ändå glädja oss åt. Något av kakan kommer säkert oskarshamnare till del.

Varje år vid 1 maj-demonstrationerna kan vi läsa på plakaten: ”Ner med arbetslösheten!”. Då skall vi väl välkomna varje tillfälle till sysselsättning. Inte slå ifrån oss med båda händerna när det nu yppar sig en möjlighet. Även att det nu är sopor det handlar om!

Aino Samuelsson

Oskarshamn

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.