Annons

"Åtta förlorade år för Kalmar län med S-regering”

Rikspolitik
”Det är ett mörkt bokslut för Sverige efter åtta år med en S-ledd regering. Svenskarna har blivit allt mer otrygga och vi har nu det högsta antal dödskjutningar i Europa samtidigt som hushållens ekonomi är under stark press och det har blivit dyrare att vara svensk.”
Debatt. • Publicerad 6 maj 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Påskens extrema händelser där de kriminella gängen terroriserar hela samhällen och går till direkta attacker mot polisen är helt oacceptabelt.”
"Påskens extrema händelser där de kriminella gängen terroriserar hela samhällen och går till direkta attacker mot polisen är helt oacceptabelt.”Foto: Stefan Jerrevång/TT

Kalmar län har dessutom drabbats hårdare än resten av Sverige då elen är fyra gånger högre än i Norrland. Nedlagda kärnkraftverk har drivit upp elpriserna för oss samtidigt som ökade skatter och reduktionsplikt har drivit upp kostnaderna för bensin och diesel. Det tvingar företag att hålla igen istället för att växa och möjligheten att bo och locka folk till landsbygden minskar.

Socialdemokraterna har sakta monterat ner arbetslinjen och utanförskapet växer med nya rekord för antalet långtidsarbetslösa i landet. Företagen i Kalmar län skriker efter arbetskraft men kompetensen saknas för att utbildningssystemet inte matchar arbetsmarknaden.

Annons

Risken att en generation barn växer upp i familjer där mammor och pappor aldrig går till jobbet är övervägande och allt för många unga söker sig till droger och kriminalitet istället för att utbilda sig och gå till jobbet som vuxna.

Påskens extrema händelser där de kriminella gängen terroriserar hela samhällen och går till direkta attacker mot polisen är helt oacceptabelt. Land ska med lag byggas och vi ska känna oss trygga när vi rör oss i Sverige. De som inte kan respektera detta ska lagföras för de brott som begåtts och dömas till stränga fängelsestraff.

Kalmar län och Sverige förtjänar bättre och en ny moderat regering kommer prioritera annorlunda och lovar att få ordning på Sverige igen. De kriminella gängen måste tryckas tillbaka, lag och ordning måste återupprättas i hela landet. Kalmar län behöver fler polisresurser och de resurserna måste få stanna i länet och verka lokalt.

Kriget i Ukraina har fått upp allas ögon för att försvaret måste rustas, både militärt och civilt. Både företag och människor måste ha råd att tanka bilen, skogsmaskinen eller skördetröskan och därför ska vi sänka drivmedelspriserna. Detta samtidigt som vi bygger för en säker och fossilfri energiförsörjning där invånarna i Kalmar län inte får betala mer än människor i Mellansverige eller Norrland.

Sverige är det enda landet i hela världen som betalar ut bidrag till sina medborgare för att de ska ha råd att betala sina extremt höga skatter. Något är fel och det avser vi att rätta till.

Genom att återinföra arbetslinjen så kan fler försörja sig själva och bidra till vårt gemensamma.

Det är inte lätt att vända den negativa utvecklingen i Sverige men det går och det måste göras men då kan vi inte ha samma politik som förts i åtta år av Socialdemokraterna och som tagit oss hit.

Moderaterna kommer att samtala med alla intresserade partier i Finansutskottet för att ta fram ett alternativ till regeringens vårbudget för att få ordning på Sverige.

Marie Nicholson (M), riksdagskandidat

Annons
Annons
Annons
Annons