Annons

"Att satsa på kvinnors företagande stärker företagsklimatet”

För Centerpartiet har det alltid varit en prioriterad fråga att minska byråkratin och göra det lätt att starta och driva företag.
Slutreplik • Publicerad 1 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Att satsa på kvinnors företagande gör att vi får ett bättre företagsklimat för alla”, menar debattörerna.
”Att satsa på kvinnors företagande gör att vi får ett bättre företagsklimat för alla”, menar debattörerna.Foto: isabell Höjman/TT

Vi har flera konkreta åtgärder som till exempel att sänka arbetsgivaravgiften för ungdomar, sänka kostnaderna för de första anställda och förenkla reglerna. Fyra av fem nya jobb skapas i små företag och alla dessa små företag som startats av människor med en drivkraft och ett engagemang som har stor betydelse för vårt län.

Att satsa på kvinnors företagande gör att vi får ett bättre företagsklimat för alla. Det gläder oss att även Liberalerna tycker att det här är en viktig fråga och har prioriterat kvinnors företagande i sitt partiprogram. Om Lotta Wahlmino (L) driver en annan linje än sitt parti, så är vårt råd att hon ska försöka förändra politiken internt först. Vi kan inte avgöra vad Liberalerna har baserat sitt partiprogram på, men vi har under alla besök och samtal vi haft med kvinnor som driver företag runt om i hela vårt län, fått bekräftat att det finns strukturer som hindrar att företagen utvecklas. Det är många kvinnor som inte vill anställa eller låna pengar för att investera.

Annons

Att satsa på kvinnors företagande kommer att leda till ökad tillväxt, fler arbetstillfällen och utjämna de stora skillnaderna i livsinkomst, som i dag finns mellan kvinnor och män. Faktum kvarstår att Sverige är bland de sämsta länderna i EU och Kalmar län är bland de sämsta i Sverige när det kommer till andelen kvinnor som driver företag. Det vill vi ändra på. Det är en potential som är för viktig för att gå förlorad, så låt oss därför skapa bättre förutsättningar för kvinnors företagande, som bidrar till att främja ekonomisk jämställdhet.

Anna Östborg (C), region- och riksdagskandidat

Stihna Johansson Evertsson (C), riksdagskandidat

Karin Helmersson (C), regionkandidat

Tidigare inlägg:

Annons
Annons
Annons
Annons