GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Att möjliggöra för ny bebyggelse är jättestort”

Kommunpolitik i Kalmar
”Vi har suttit i fullmäktige idag, och fattat beslut om flera saker. Bland annat två stycken detaljplaner som jag tycker är extra viktiga att nämna.”
Debatt • Publicerad 23 juni 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Att möjliggöra för ny bebyggelse i Lindsdals centrum och ny bebyggelse i Norrlidens centrum är jättestort.”
"Att möjliggöra för ny bebyggelse i Lindsdals centrum och ny bebyggelse i Norrlidens centrum är jättestort.”Foto: 

Det är två stycken centrum i olika stadsdelar som ska bebyggas.

Att möjliggöra för ny bebyggelse i Lindsdals centrum och ny bebyggelse i Norrlidens centrum är jättestort. Det kommer att innebära stora förbättringar för människorna som bor där. I Lindsdal innebär det bostäder, lägenheter i centrum. Utrymme för träffpunkt och framförallt ett efterlängtat äldreboende mitt i samhället.

I Norrliden bygger vi bostäder i centrum, något som tidigare inte funnits i någon större utsträckning. Detaljplanen möjliggör för både hälsocentral och folktandvård samt annan centrumverksamhet. Såklart utrymme för ny livsmedelsbutik.

Det intressanta är att när allt detta ska tas i fullmäktige så fastnar restalliansen i detaljer om sadeltak och antal våningar, fyra eller fem, de kunde inte riktigt bestämma sig.

Jag måste säga att jag tror inte att sadeltak är varken snyggare eller tryggare. Deras längtan efter sadeltak vet jag inte var den kommer ifrån, men jag vet att tryggheten och snyggheten kommer sig av något helt annat.

Handlingarna till dessa båda ärenden består av över 200 sidors läsning. Om debatten i kommunfullmäktige endast handlar om sadeltakens snygghet och om huruvida det är bättre med två våningar än fem, då visar det på att det är två riktigt bra planer.

Leila ben Larbi (V), 2:e vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.