Annons

"Är S beredda att bana väg för islamismen?”

Att islamismen är en fara för det svenska samhället är uppenbart. SÄPO har konstaterat att det största terrorhotet kommer från islamistiska krafter. Det svenska samhället har erfarit flera islamistiska terrordåd som har lett till att människor förlorat livet.
Debatt • Publicerad 1 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Partiet Nyans vill förbjuda kritik av islam och därigenom också slå undan benen på den svenska yttrandefriheten”, skriver debattörerna.
"Partiet Nyans vill förbjuda kritik av islam och därigenom också slå undan benen på den svenska yttrandefriheten”, skriver debattörerna.Foto: Jessica Gow/TT

Sverigedemokraterna har under långt tid påtalat riskerna med att politisk islam skjuter fram sina positioner i samhället, men få har velat lyssna. Vi anser att det svenska samhället ska vara byggt på vår kristna grund, västerländsk humanism och med en sekulär demokratisk stat.

Socialdemokraterna har under lång tid haft ett nära samarbete med islamistiska krafter. Socialdemokraterna stödjer bland annat den islamistiska organisationen Ibn Rushd som haft homofobiska och antisemitiska talare. Detta har dock inte hindrat att Ibn Rushd via Folkbildningsrådet 2005-2020, under såväl socialdemokratiska som alliansregeringar, fått motta 273 miljoner kronor i skattefinansierat stöd. I Region Kalmar län har S-C-L-styret betalat ut 1 miljon kronor bara under den här mandatperioden till Ibn Rushd.

Annons

I kommuner runt om i landet har Socialdemokraterna infört separata badtider på badhus för män och kvinnor som ett sätt att tillfredsställa islamistiska önskemål. På samma sätt har Socialdemokraterna haft valmöten i moskéer och beviljat markförsäljning för uppförande av nya moskéer, bland annat i Helsingborg.

Tidningen Expressen kunde 2014 avslöja hur Socialdemokraterna, genom S-föreningen Tro och Solidaritet, har ett skrivet avtal med Sveriges muslimska råd i vilket man lovar att införa muslimska särrättigheter såsom muslimska helgdagar, imamutbildning och fredagsbön på arbetsplatser. Allt på svenska skattebetalares bekostnad. Värt att ha i åtanke är att Sveriges muslimska råds ordförande, Mahmoud Aldebe, har velat införa sharialagar i Sverige. Detta hindrar dock inte Socialdemokraterna från att gå Sveriges muslimska råds ärenden i utbyte mot att man får röster i valen.

Socialdemokraterna har med andra ord krattat manegen för islamismen. Den socialdemokratiska regeringen har låtit återvändande IS-terrorister gå fria och gett dem full tillgång till den svenska välfärden. Under korankravellerna gick socialdemokraten, f.d. justitieminister, Thomas Bodström ut och angrep rätten att få kritisera islam.

Det renodlade islamistiska partiet Nyans vill nu ha verklig politisk makt och ställer upp i riksdagsvalet och i flera regioner och kommuner, bland annat Region Kalmar län.

Partiet Nyans vill förbjuda kritik av islam och därigenom också slå undan benen på den svenska yttrandefriheten. Nyans vill ge muslimer en särställning i grundlagen, vilket hotar Sverige som rättsstat, och banar vägen för mer splittring i samhället. Nyans ledare har välkomnat återvändande IS-terrorister och försvarat dessa. Under korankravallerna gick Nyans till attack mot svensk demokrati och yttrandefrihet och innan har man varit drivande i att sprida lögner om svensk socialtjänst.

Nyans är ett parti som på allvar ifrågasätter och vill riva ner Sverige som demokrati och sekulärt samhälle och i stället göra vårt land mer likt Mellanöstern. Resultatet av detta skulle vara ett avvecklande av kvinnliga rättigheter, religionsfrihet samt Sverige som en jämställd och jämlik nation.

Det finns en stor risk att Socialdemokraterna efter nästa val gör allianser med partiet Nyans och islamister för att behålla den politiska makten. Är Socialdemokraterna beredda att lova att man inte tänker sätta sig i knäet på islamister och partiet Nyans? Eller är makten så viktig för Socialdemokraterna att man är beredd att fortsätta bana väg för islamismen?

Martin Kirchberg (SD), regionråd

Bo Karlsson (SD), regionstyrelsen

Michael Erlandsson (SD), regionfullmäktige

Annons

Petra Gustafsson (SD), Kalmar

Leif Axelsson (SD), Oskarshamn

Liza Holmkvarn (SD), Nybro

Anni Juhl Nielsen (SD), Mönsterås

Janita Kirchberg (SD), Torsås

Jessica Hellman (SD), Mörbylånga

Erik Arvidsson (SD), Borgholm

Stefan Marcelius (SD), Emmaboda

Leif Gustavsson (SD), Högsby

Annons
Annons
Annons
Annons