GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Anklagelserna mot mig är minst sagt ogrundade”

Slutreplik i debatt rörande kommunpolitik i Kalmar, tidigare inlägg 8 och 9 september.
”Johan Persson tål uppenbarligen inte kritik och han förnekar återigen Statistiska centralbyrån befolkningssiffror. ”
Debatt • Publicerad 9 september 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Jag ser mig som klimatrealist och grundar mig på fakta.”
"Jag ser mig som klimatrealist och grundar mig på fakta.”Foto: arkivbild

Johan Persson tål uppenbarligen inte kritik och han förnekar återigen Statistiska centralbyrån befolkningssiffror. Johan Persson vet tydligen bättre än våra myndigheter.

Anklagelserna mot mig är minst sagt ogrundade rasism och hets mot HBTQ-personer. När har jag skrivit eller sagt något sådant? Det redovisar givetvis inte Johan Persson, då det är taget i luften. Att jag inte kände till en persons bakgrund ifrågasätter till och med Johan Persson, det är så jäkla lågt och billigt!

Att beslutet om klimatnödläge väckt en del uppmärksamhet och att hans vice ordförande i kommunfullmäktige inte visste vad hon beslutat om svider väl förstås när nu mer än 80 000 personer lyssnat på klippet på Youtube. Johan Persson angriper mig som vanligt med epitet "klimatförnekare".

Jag ser mig som klimatrealist och grundar mig på fakta och statistik från våra myndigheter SMHI och SGU. Johan Persson grundar sig istället på prognoser som vi redan idag vet att de inte kommer slå in. Det gör inte prognoser som tittar 40-80 år framåt i tiden.

Det är sorgligt att kommunstyrelsens ordförande Johan Persson använder sig av denna urusla och billiga retorik inför valdagen. Tyvärr är jag inte det minst förvånad. Johan Persson visar med artikeln sitt rätta jag och att han inte är värdig att fortsätta som kommunstyrelsens ordförande i Kalmar.

Thoralf Alfsson, Framtid Kalmar

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.