Annons

Alltid är Skansenskolan i centrum

Skansenskolan
Publicerad 5 oktober 2018
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Skansenskolan har länge varit föremål för diskussioner. Rektorerna har avlöst varandra. Skolan behöver renoveras. I valrörelsen påstod ett parti att högstadiet läggs ned när nya skolan i Färjestaden står klart, och att just de ville stoppa händelsen och upphäva beslutet. Oro som späs på med falska rykten är tråkigt.

Den senaste mandatperioden var ”Skansenskolan” en stående punkt på dagordningen på barn och ungdomsutskottet. På septembermötet meddelade förvaltningen att meritvärdena för niondeklassarna vänt uppåt och ”vi kan stryka denna punkt nu, allt är äntligen bra”.

Annons

Strax efteråt avslöjade lokaltidningarna om att droghandel förekom på skolan. Förvaltningen samlade ihop personal från socialtjänsten, arbetsmarknadsenheten och lärarkåren för att patrullera och förhindra att skolungdom köper droger.

Då drog ett av lärarfacken i bromsen. Lärarnas uppgift är inte att förhindra drogmissbruk. Några blev upprörda, andra instämde. Saken är enkel: droger är olagligt. Då ska polisen ingripa. Lärarna är utbildade pedagoger och ska lära ut matematik, slöjd, idrott och samhällskunskap. Polisen ska se till att droghandeln upphör.

Men Skansenskolan behöver ett genomgående och uppryckande ansiktslyft. Snarast.

Carl Dahlin (M), ordförande vård och omsorgsutskottet

Agneta Stjärnlöf (M), ordförande barn och ungdomsutskottet

Eva Folkesdotter Paradis (M), ordförande folkhälsorådet

Annons
Annons
Annons
Annons