Äldrebostäder behövs!

Debatt • Publicerad 13 mars 2006

I Kalmar kommun finns för få platser på äldreboende, skriver signaturen ”55 plus” den 13 mars. Jag håller med dig. Under den här mandatperioden har 35 platser på äldreboende stängts. Kalmar kommun erbjuder hemtjänst i stor utsträckning. Det är bra att den som vill bo hemma med hjälp och stöd av vår kunniga omsorgspersonal kan bo i sin egenbostad, med allt vad det innebär, om de vill. Men den dagen, då den gamla kvinnan eller mannen känner sig otrygg och har ett varaktigt vårdbehov, ska det finnas plats på ett äldreboende.

Kalmar behöver fler platser på äldreboende precis som skribenten 55 plus skriver. Jag är 1:e vice ordförande (c) i omsorgsnämnden och jag driver hårt frågan om fler platser både i centrala Kalmar och i våra mindre tätorter.

Vi behöver bli fler som på olika sätt visar på att det behövs fler äldreboendeplatser i Kalmar. Ingen gammal människa ska behöva känna sig otrygg.

Ingegerd Petersson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.