Vattenvolleyboll: vi slog Högsby i semin, Moldavien i finalen

Nyheter • Publicerad 17 november 2010

IKO–Lakers.

Veckans hetaste match i hockey-Sverige? Ja, kanske. Eller så är det bara vi insnöade östsmålänningar som kryper fram från våra hålor och slår på jättetrummor bara för att fler än de närmast sörjande bryr sig.

Hur som helst. Snackade med Jihde eftermiddags. Innebandy brorsan, alltså, inte Idol brorsan.

Jag gillar Niklas . Har träffat honom några gånger förut (bland annat har jag slagit honom i innebandy två gånger och blivit intervjuad i Viasatstudion en gång) och det är bara att konstatera att han är trevligheten personifierad. Spelat eller ej, det är en mycket sympatisk person att prata med. Han var ruggigt taggad för derbyt mellan hans egen och hans farfars stad. Läs OT i morgon, så hajar ni.

Det jag lite vill komma till, är att Oskarshamn står i idrotts-Sveriges blickfång under ett par timmar den här kalla novemberonsdagen. Visst, Sverige lirar mot Tyskland i någon småstad på västkusten, men den matchen är ju på låtsas. Och Zlatan har åkt hem.

Nej, den här gången är det är good old Otown som gäller. Jihde , Strumpan & Co rullar in med sina Viasatkameror, pressläktaren är överbelamrad, kvälltidningarna kommer, arenan är utsåld, Sportnytt är på plats.

Alla blickar riktas mot 0491-land.

Jag menar, hur ofta händer det att Sverige tittar på Oskarshamn? Nej, just det.

Det kan vi tänka på när IKO möter Gislaved i en kall division 2-lada med läktare på ena sidan om, säg, tio år (jag inte att det blir så, men det skulle kunna bli så).

Värt en tanke.

Proportioner är viktigt.

Försöker gång på gång säga det till min rödskäggige vän på andra sidan väggen, men han går på i ullstrumporna och tror, på riktigt, att Oskarshamn är världens centrum.

? ? ?

Det sägs ju att det kunde sålts över 5 000 biljetter till matchen. Lappen på luckan lär åka upp rätt tidigt. Jag undrar hur mycket man skulle kunna få för ett par sittplatsplåtar mitt på långsidan på svarta börsen?

Svarta börsen, förresten. Undrar om den varit aktiv i Oskarshamn förut?

? ? ?

Fighten mellan Viktor Mårtensson och Jean-Luc Grand-Pierre ?

Länk?

Här.

? ? ?

Träffade Gibbs på gymmet. Vi enades om att Filip och Fredrik är briljanta. Jag tipsade om att de återupptagit sin podcastsuccé från i somras.

Kul att bidra.

? ? ?

På tal om Gibbs. Det ryktas att han sitter i djup jägarsits en bra bit över fyra minuter, reser sig och oberörd går därifrån.

Bisarrt i så fall.

? ? ?

Snyggot , Bananers och jag körde ett spinning-/corepass i dag igen. Nionde passet på nio dagar. Det gick bättre, men inte bra.

Spinningen är jag nöjd med. Fuskade inte en enda gång. Kom kanske lite i otakt, men fuskade, det gjorde jag inte. Coren var däremot extremdålig. Kanske snäppet vassare än sist, men det var marginellt. Jag kommer aldrig bli någon elitgymnast.

Det enda positiva var väl att José – det lilla sydamerikanska fysmongot, ni vet – inte lyckades med sin avsikt. Att ha ihjäl oss.

? ? ?

Efter passet badade vi bubbelpool (José sa att vi hade att välja på att promenera på löpbandet eller att bada bubbelpool), åkte vattenrutschbana, hoppade till de övriga besökarnas stora glädje synkroniserat simhopp (det gick i ärlighetens namn ännu sämre än coren), körde en inverterad form av våldsgris och spelade vattenvolleyboll.

Alltså. Vi försökte passa bollen till varandra så många gånger som möjligt utan att den nuddade vattenytan.

För att få lite verklighetskänsla i det hela låtsades vi att det var VM. Vi slog ut Högsby – som av någon konstig anledning var med i VM – i semin och krossade Moldavien i finalen.

42 gånger lyckades vi passa bollen till varandra.

Världsrekord, givetvis.

En stor dag i vattenvolleybollvärlden. Som nu är till ända.

I morgon är en annan dag.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.