Två gotländska poängkungar

Nyheter • Publicerad 1 juni 2012

Hej å hå å luden tå. Kollar almanackan och det är...eh...juni. Vafanhände?

Själv har jag så klart tidig semester eftersom det är mästerskapssommar. Gilder in i dimman redan på onsdag. Tillbaka efter EM, Tom Petty, Stockholm, midsommar, Turkiet, brännbollen och Latitud.

Så det så.

? ? ?

I dag var det en kul dag på redaktionen. Johan Winsell skrev notiklar som Sebastian Coe sluggade 1 500-metersupplopp, Magnus Ihse slog Bubbelroomrekord och Torsten Strömberg höll på att bomma att boka John Fogerty -plåtar.

Dessutom gav jag mig in i en klassisk sluggerfajt i jakten på ett avslöjande. Allt jag hade var att två gotlänningar är på väg till Craftstaden.

Tusen 0498-samtal senare var scoopet – jodå – i hamn.

Det är verkligen två kanonnamn som är på väg in.

Båda från Hansa-Hoburg på södra Gotland. Och båda var med i toppen av poängligan i Sveriges tuffaste division 1-serie – östra Svealand – förra sässen.

? Jon Lindgren , 24, forward. Zorrolirare som sägs vara den största talang Gotland fått fram på många, många år. Bollgeni och bohem som, efter diverse meningsskiljaktigheter, vägrar spela i allsvenska Visby IBK trots att de ber på bara knän. Snittade två pinnar i fjol.

Något utöver det vanliga – kolla själva:

? Adam Waktel , 22, center. Låg också på två poäng/match och var Hansa-Hoburgs bäste spelare tillsammans med Lindgren. Jagas av Visby IBK. Taktiskt snille.

? ? ?

Nu återstår bara för Craftstedens hard working sportchef, Thommie Erlandsson , att knyta ihop säcken. Jag tror han fixar det. Jobb sägs vara i det närmaste fixat, åtminstone åt äggmannen Waktel.

Intressant är bara förnamnet.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.