Peiman och fiskebyn

Nyheter • Publicerad 5 januari 2013
Foto: Per Hammenvik

Lördagsfajten Örebro-IKO, som är flyttad till 17 på grund av (tack vare?) JVM-finalen – är ju på alla sätt en vattendelare. Känslan är att det ångestladdade play off-tåget kommer vara på plats i Behrn Arena och om Söderström inte snuvar sure Andersson på minst två pinnar, så känns det som att det – tåget – stannar kvar i Närke och inte kommer tuffa så mycket mer på Smålandskusten den här säsongen.

? ? ?

Å andra sidan går det (must say-klyscha) illa kvickt med trepoängssystemet. Å tredje sidan går IKO strax in i sin period av lätta matcher (som verkligen varit lätta matcher så här långt).

? ? ?

Djurgårdens tredjeperre – WOW!

? ? ?

Just det, det kom ett pressmeddelande i dag om att IKO får ha kvar Patrick Galbraith januari ut. Sedan tas nytt beslut för resten av säsongen.

Kanonlösning, precis som det varit hela tiden.

Om IKO nu missar play off, så inte fan är det på grund av målvakterna. Lånedealen med Frölunda är – så länge den funkar, vilket den under lång tid gjort klanderfritt – bra både ekonomiskt och på isen.

Folk skrek på Bengtsberg och Zajkowski inför säsongen och nu härjas det om Ridderwall . Skulle det vara bättre lösningar, menar ni?

För fattiga klubbar som IKO är det bara att tacka och ta emot när det bjuds på kvalitetsgratislösningar.

? ? ?

Fernström har varit kanon för IKO i ett års tid och Galbraith har gjort det med den äran sista veckorna (så när som på Mora hemma, men då hade Mustukovs bestämt sig för att kasta in ALLT i egen kasse, så det gick ju vägen ändå).

? ? ?

Såg IKO-Leksand på datorn och det var trevligt. Den långhårige kommentatorn var bra och det var nog trots allt rättvist att Leksand vann till slut, även om det var jämnt.

Bäst på isen?

Utan konkurrens Juha Uotila . Tacklingsmonstret var ostoppbar framåt, brutal i egen zon och kort och gott överjävligt bra. När han spelar som i den här matchen är han elitseriemässig. Lätt.

Dessutom är han en spelare som ofta blir bättre, ju bättre motståndet är.

? ? ?

Är Luis Suarez världens bästa fotbollsspelare just nu? Fan vet om det inte är så. I alla fall har han varit rent magisk mot QPR och Sunderland. Visst, kunde motståndet varit bättre, men han kan inte göra mycket mer än han gjorde och de lagen Messi (som ju dessutom har aaaningen vassare medspelare) möter till vardags är ju faktiskt ännu sämre.

? ? ?

Palme dokun var ju bra. Rent av jättebra. Men första SVT-timmen om Stenbeck var mer än mycket bra. Vill ha del två och tre – nu!

? ? ?

Nya Kent dängan, undrar ni? Jodå, stabil och småhittig och "Mikael" är är ett bättre versord än man kunde tro.

? ? ?

Trettondagscupen-dags på söndag. Alltid en januarihöjdpunkt. OAIK kommer som jag fattat det med ett rent juniorlag. Frågan är om de ska ta hem bucklan för tredje gången och for ever trots det?

Motståndet är ju inte direkt mördande. Högsby och Fårbo är väl enda potentiella hoten. Och så brassarna i Fågelfors, förstås. Skulle inte förvåna mig om de joxar trasa så att bucklan ("Den är större än Champions League-bucklan", sa Flua på Domusrestaurangen i veckan) får tillbringa ett år på Hyltacabana för första gången.

? ? ?

På tal om OAIK.

Peiman Eliassi ska provträna med superettanlaget Ljungskile på måndag. Om AIK (riktiga) – rent socialt och out of football-mässigt – hade passat den gode Peiman perfekt, så känns Ljungskile som precis tvärt om.

Fatta vad han skulle avsky att sitta i den där lilla fiskebyn med 3 000 invånare in the middle of Bohusläns nowhere efter ett par månader...

? ? ?

Nähä, nu får jag sluta, så jag inte bloggar i hjäl mig.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.