Annons

OT-bloggen avslöjar kommunpampen som sa: "Innebandy är en frökensport"

Nyheter • Publicerad 5 februari 2010

Hockeyprofeten Daniel Enestubbe på Växjötribunen SMP ägnar sitt senaste blogginlägg åt IK Oskarshamn.

Och lite åt mig.

Annons

Och – tyvärr – lite åt Gerdehag /Johansson .

Inlägget läser ni här.

* * *

Hoppas Tre Kronor-ledningen tänker på att – ytterst försiktigt – stoppa ner Foppa i en vadderad låda och klistra på en jättelik FRAGILE -lapp när det ska flygas till Vancouver. Annars finns det inte en chans att han hänger ihop när han kommer fram.

* * *

Det hade kännts bättre med Johan Franzén och Mikael Samuelsson i laget än Fredrik Modin och Samuel Pålsson . Eller?

* * *

Träffade min gamle tränare Rein Toots i går. Han berättade en intressant historia om Fritidsdirektören , som i bland går under det svåruttalde namnet Daniel Nilsson .

Det hela utspelade sig i en av stadens sporthallar för sisådär 20 år sedan. Toots, som var fritidsledare, hade tvingat Nilsson, som Toots beskriver som en ”terrier”, att spela innebandy på ett av skolans lov. Men det bar sig inte bättre än att direktören – ja, han var naturligtvis inte direktör då – lite oförsiktigt välte en stackars motståndare över ända och följdaktligen blev utvisad av domare Toots.

Direktören, som var var vid hårdare tag, nöjde sig inte med botbänken, utan lämnade helt sonika hallen med orden: ”Innebandy – vilken jäkla frökensport!”.

Annons

Jag frågade Toots om den då unge Nilsson verkligen använde ordet ”frökensport”. Ett ord som var hypermodernt nånstans mellan krita- och juraperioden.

– Japp, det minns jag tydligt. Frökensport sa han, sa Toots.

* * *

Jag ger Ragnar Karlsson tusen chanser att göra om 3–1-målet från AIK-matchen. Han kommer inte lyckas.

* * *

Att skriva "vi är noga med stavningen i den här bloggen" var som att trycka på rättstavningsknappen i ett ordbehandlingsprogram. Det dröjde inte länge förrän mejlen och kommentarerna näst intill vällde in efter mitt förra inlägg. Haha. Tack, tack.

* * *

Har ägnat morgonen åt att stränga om två av mina gitarrer – en Washburn och en Bjärton . Den förstnämnda har varit femsträngad sedan jag Crazy Horse -manglade på julfesten.

* * *

Min medverkan i webb-tv-sändningen inför AIK-matchen gick ganska bra tror jag. Fick prata extra länge eftersom min gamle kompis Roger Melin inte dök upp (AIK var sena till matchen och anlände till Oskarshamn en dryg timme före nedsläpp) och för en gångs skull tippade nästan rätt.

Annons

Gillar gotlänningen Andreas Sallmunds som programledare. Han är jäkligt proffsig och ställer relevanta frågor, trots att han inte direkt är uppvuxen i en ishall.

En sak bara: tittar jag in i kameran en enda gång till i livet så måste jag straffa mig själv. Hårt. Typ med att titta på all konståkning i hela OS.

Första delen av programmet, med bland andra Lenny , hittar ni här.

* * *

Till sist: pricka in den 11 februari klockan 10.00 i almanackan. Då släpps SVT Play-appen.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons