Lite hockey, lite Krantz, lite MMA, lite naket

Nyheter • Publicerad 28 oktober 2011

Det är kul att hetsa upp matcher. Hur hetsar man upp kvällens lunkfajt melllan Troja och IKO?

Så här.

Om resultaten går lite IKO:s väg i kväll så delar sig faktiskt allsvenskan en smula. Vid PO-strecket. Med IKO på rätt sida.

Troja–IKO 2, Rögle–Almtuna 1 och Sundsvall–SSK 1 skulle innebära ungefär följande (om vi räknar med att Mora också vinner):

7 IKO 23

--------------

8 SSK 20 (TVÅ matcher mer spelade)

9 Rögle 18

10 Troja 18

11 Almtuna 16

Onekligen rätt intressant. I så fall.

? ? ?

1 600 på ett allsvenskt kval bevisar än en gång hur sjukt långt superettan är efter hockeyallsvenskan.

På alla plan utom det sportsliga.

? ? ?

Läckberg /Melin måste vara alla talkshowers drömgäster för tillfället.

Dryga och ödmjuka i ett.

Sjukt kul Schulman Show -episod senast. När ska någon tv-kanal signa upp Alex ? Frågan är väl bara om han skulle våga vara lika vass i riktig tv?

? ? ?

DN skriver om Fighting for change . Bra vinkel. Samtidigt kan jag tycka att det generellt blir lite väl mycket moralpanik emellanåt.

Jag är verkligen inte odelat förtjust i MMA. Nästa steg, typ Ultimate Fighting, är exempelvis över gränsen.

Men nu finns sporten, är godkänd, invald i RF, attraherar en stor publik och kommer inte försvinna. Tvärt om växer den så det knakar.

Dessutom är arrangörerna av FFC mer seriösa, ansvarstagande och sammhällsstöttande än – gissar jag – någon annan lokal arrangör. Det är inte direkt några idioter som rattar den här galan.

Och att galan är accepterad lokalt vidimeras väl inte minst av att kommunalrådet inviger Fighting for change och att en känd kvinnig politiker agerar så kalla ringflicka – håller upp rondskyltar och så – under matcherna.

? ? ?

Ska vi gissa på ett fredags-PM från Dackarna?

Möjligen skulle det kunna handla om Jonas Davidsson . Guldhjälten tvingas bort från Piraterna och är klar för en ny klubb. Målilla nästa? Inte omöjligt.

? ? ?

Magnus Krantz till Långemåla. Var kom den i från?

Fattar ingenting, men någon tjusning måste han ju se i att pendla en massa skogsvägsmil för att träna ett division 5-lag.

Jag tycker det är lite synd. Krantz är byxad för sååå mycket mer. Men, men, det kanske kommer vad det lider.

? ? ?

För övrigt är Magnus Krantz verbalt sett en lokal karbonkopia av Fredrik Söderström . De två skulle garanterat trivas i varandras sällskap.

Vem för samman?

OQPR ?

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.