Lindsdal–Oskarshamns AIK på Guldfågeln Arena?

Nyheter • Publicerad 18 juni 2012

Det här kanske är orealistiskt, men jag kan inte låta bli att tycka att det är en strålande idé – varför skulle det inte vara det? – att spela septemberderbyt mellan Lindsdal och Oskarshamns AIK på Guldfågeln Arena.

Oskarshamns AIK och Lindsdal ligger i skrivande tvåa och trea i division 2 östra Götaland. Båda lagen har gjort en synnerligen stabil vår och inte mycket tyder på att det kommer barka utför. Snarare är det ganska troligt att mötet den 16 september mycket väl kan avgöra vilket av lagen som tar klivet upp i ettan, blir ett (snudd på) elitlag och tar rygg på Kalmar FF i länets fotbollshierarki.

En enskild match mellan två lokala lag om en plats i – snudd på – eliten i världens största sport. Hur ofta händer det?

Varför inte spela matchen på länets ”nationalarena”?

? ? ?

Jag tror ett sådant derby skulle kunna locka en hel del folk utan större ansträngningar. Dela ut lite fribiljetter till skolungdomar, bussa lite folk från Oskarshamn och bjussa kräsna kalmariter och turister på billiga plåtar.

Kan man spela det faktiskt ganska iskalla damderbyt IFK Kalmar–Lindsdal – och dessutom kalla det SUPERDERBY – på Guldfågeln, så nog fan kan man spela ”Slaget om E22:an – part 2” på samma ställe.

Säg att det skulle bli ett par tusen åskådare, vilket inte alls är omöjligt. Det vore onekligen jäkligt häftigt för alla inblandade och ett användningsområde för en underutnyttjad arena.

? ? ?

Dessutom är Lindsdalsgiganten Johan Israelsson en av arrangörerna för ”superderbyt”, så han vet ju hur man går till väga.

Och 0480-kommunalrådet Johan Persson sa så här i samband med att ”superderbyt” presenterades:

”Det är viktigt att vi kan nyttja arenan till mer än bara Kalmars matcher och att det blir en arena för folket”.

? ? ?

Die Nationalmannschaft!

? ? ?

Darcy Ward bröt nåt i handen i kväll och Scott Nicholls är borta sedan tidigare. Det börjar sedvanligt köra ihop sig för Dackarna. Ska bli intressant att se vad de plockar in i stället.

? ? ?

Var på Tom Petty i Globen i torsdags.

Jag och Jonatan Holgersson .

Är inget Pettyproffs, men 4/5 måste jag nog ändå säga. Sjukt tajt var det. Och hitkavalkadigt. Hade vi bara sluppit Mojoskiten kunde det mycket väl snuddat vid en femma.

? ? ?

Kvällen innan var vi – jag, Holgersson , Olov Sämstinen , Wille Flash och Hardy Hedlund – på Norra Latins skolgård (ni vet där TV4 har sina EM-sändningar) och kollade Tyskland–Holland. Det var mäktigt och märkligt att stå i folkhavet – jo, folkhavet – och jubla i kapp med hundratals (tusentals?) tyskar när Gomez nätade.

Efter det gick vi vidare till Pressklubben . Ni vet det där legendariska journaliststället på Vasagatan som bara har belgiskt öl och som ger rabbat som fan till journos. Vi SKREK att vi var journalister trdan i dörren och fick till slut en jävulsk rabatt av bartendern, som visade sig komma från Tranås.

149 spänn för tre lyxbelgare på gott och väl sju procent.

Viva Tranås!

? ? ?

SVT öppnar, efter ett splirrans nytt avtal med branschorganisationen Copyswede, arkiven på vid gavel till våren.

Allt av värde de 50 senaste åren ska läggas ut. I sin helhet. Har inte ord för hur fantastiskt många timmar jag kommer ägna åt det här.

? ? ?

Peter Högklint Tottes brorsa, va? – har släppt några nya låtar. Ett par av dem är inget vidare, men ”Här och nu” är faktiskt helt okej. Texten är sådär, men melodin, drivet, glockenspielet, Lundellandan och den aviga refrängen är BRA.

Framför allt är den så jävla Magnus Lindbergsk . Och det är så klart en jämförelse att vara stolt över på alla sätt och vis.

Att han sedan sjunger ”Han har en ny vit schotta” när han menar ”Han har en ny vit skjorta” vet jag inte vad jag ska tycka om.

Dialekter är på det stora hela jävligt överskattat, men en bra låt är det.

Till sist undrar jag varför Lånad tid , Peter Högklint och Indevotion , för att ta tre lokala exempel, inte spelar på Latitud 57, när HEAT , Frontback och Pusher gör det?

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.