Haparanda City Rockers, Nybbans 11–0-kross och Klintorphs sjuka rekord

Nyheter • Publicerad 14 mars 2010

Första rundan av play off 3 är avklarad. Konstaterar att alla fyra lag jag tippade till kvalserien – Nybbet , White Horse , Haparanda City Rockers och Holje Hockey – vann.

Nybro krossade Kiruna med 11–0 (!) och räddar sannolikt IKO:s ekonomi en smula. När jag pratade med Daggen häromdagen sa han: ”Det får inte bli Kiruna. Vi klarar inte av det ekonomiskt. Det kostar en halv miljon".

Samtidigt är det en helt annan femma för Nybro att möta Kiruna på deras hemmais – 167 mil norrut. 11–0 eller 1–0 i bagaget kvittar. Vinner Kiruna på måndag är det en vidöppen historia igen.

Men, men, slår min tippning in blir det följande kvalserie: IKO, Sundsvall, Nybro, Vita Hästen, Asplöven och Olofström.

* * *

2 500 i Himmelstalundshallen måste väl ändå ha varit en missräkning?

* * *

Valdix hänger löst och Jonnie Karlsson får inget nytt kontrakt med Västerås. Två spelare IKO borde hugga på om de hänger kvar i allsvenskan.

* * *

I torsdags förlängde jag och Galactico-Totte lunchen, som för övrigt bestod av kebabsallad på Tre Vänner, nån timme eller så. Vi gick och lyssnade på min favoritförfattare, Tomas Arvidsson , som föreläste om sitt författarskap i Nils Falk-salen på Forum.

Det var hur trevligt som helst och massor av folk på plats. Kan dock tycka medelåldern var lite väl hög. Att jag var yngst var väl ingen skräll, men när Totte var näst yngst börjar man ju undra...

Så här såg vi ut där vi satt längst bak i klassen.

* * *

Christian Klintorph lirade i Craftstaden ett par säsonger utan att göra något större väsen av sig. Jag har för mig att han sågs som lite strulig och ingen brydde sig direkt när han flyttade hem till Västervik.

Den här säsongen har han lett nykomlingen Westervik till serieseger och allsvenskt kval och själv slagit ett fullständigt osannolikt poängrekord. Klintorph har gjort 103 poäng (62+41) på 22 matcher och därmed slagit alla tänkbara poängrekord. Över huvud taget är det bara superfinnen Mika Kohonen som gjort över 100 poäng i en förbundsserie tidigare.

* * *

52 poäng av David Petrasek . Säger det mest om HV-backen eller om elitserien?

* * *

Karlskrona–OAIK 3–1. Siffror i underkant. Viktor Niklasson gjorde OAIK:s mål. "Det var också det enda rätt han hade under matchen", säger en person som såg matchen.

* * *

Säkra källor till bloggen säger att Johan Niklasson troligen inte får starta den allsvenska premiären mot Örebro på måndag. Trots att han var en av planens dominanter i det mållösa genrepet mot IFK Norrköping.

Anledningen ska vara att ÅFF-tränaren Daniel Wiklund räknar med mycket Örebroinlägg och anser att de två andra mittbackarna – Erik Moberg och Alberis da Silva – är bättre i huvudspelet.

* * *

Såg delar av Fårbo–Ariel på Gunnarsögruset i dag. Av det konstaterar jag att Fårbo går en fin säsong till mötes (Daniel Hällblad ! Strålande regissa som inte borde harva i fyran), medan Ariel nog kan få det tufft.

4–0 blev det och Kristdalalaget, utan Ola Molin , skapade inte tillstymmelse till målchans under tiden jag var där.

* * *

Målilla Bandy skrev i ett pressmeddelande att en grannklubb hade ryckt i ryssen Usyantsev . Jag utgick från att det rörde sig om Stjärnan. När jag frågade Folkesson i dag såg han ärligt förvånad ut: ”Usyantsev? Nänä, han har absolut inte varit aktuell för oss”.

* * *

In da laurers: nya Pavement samligen.

* * *

Nu: sova.

Nästa vecka: slå med häpnad.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.