EXTRA: IKO:s tänkta spetsförvärv heter...

Nyheter • Publicerad 15 april 2011

?Morten H Poulsen .

Kanske inte låter dyngsexigt vid en första anblick – men det är det.

Killen är stekhet på marknaden efter sin näst intill sjuka säsong i danska elitserien (AL-Bank Liga). 22-åringen gjorde – håll i er nu – 80 poäng på 53 matcher inklusive slutspel i mästarlaget Herning Blue Fox. 1,54 pinnar/match. Näst bäst i hela ligan.

Som jämförelse gjorde ex-IKO-spelaren Christofer Löfberg i samma serie – 16 poäng...

? ? ?

Flera allsvenska klubbar jagar MHP , däribland – så klart – farbror Tommy uppe i Dalarna. Malmö – både Strumpan och Nyman – har till och med varit i Herning och tittat på honom. Rögle lär också vara en av klubbarna som är intresserade.

Tuff konkurrens, så klart, men det faktum att Poulsen i dag tog sin BMW och åkte hela vägen från Herning till Oskarshamn för ett dagsbesök, talar ändå för att IKO ligger riktigt bra till. Att det är mer än bara snack. Han träffade bland annat sportchef Jönsson (som var småchockad och säkert lite irriterad att vi fick fram namnet) och tränare Söderström och fick en rundvandring i AO.

Frågar ni mig är det en kalasvärvning, om den blir av. Danska ligan är kanske inte top notch, men alls inte kattskit. Snäppet sämre än allsvenskan, men långt bättre än norska högstaserien, exempelvis.

Jag skulle inte vilja säga att MHP är en ersättare till Lukas Ericsson , eftersom de är så diametralt skilda spelartyper. Mer en uppgraderad version av Mattias Guter i så fall.

? ? ?

Under dagen har jag även kollat runt lite med hockeyfolk vad de tycker om MHP och det är idel lovord.

– Jävligt spännande spelare! Kan bli kanon i Oskarshamn, säger en initierad hockeyskribent.

Nichlas Hardt sa så här om Poulsen i en Madhawk intervju för nån månad sedan:

– Han har gjort det riktigt bra i Danmark i år. Det är en spelare som verkligen har förmågan att finnas på rätt plats vid rätt tillfälle. Han är en väldigt spännande spelare.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.