Bobby for England

Nyheter • Publicerad 5 april 2011

Jaha, då var man back i Svedala efter en UK-helg.

Bland annat såg vi streckmatchen mellan Fulham och Blackpool. Låter ju inte dösexigt direkt, men faktum är att det blev en riktigt trevlig eftermiddag där nere på kortsidan som vetter dels mot Themsen, dels mot Bishop?s Park.

På andra kortsidan, Hammersmith End, dansade en Michael Jackson -kopia i protest mot den extremfula Jackostatyn som Mo Al-Fayed låtit resa vid Craven Cottage. Men framför allt sjöng de. Dels ”When the ball hits the goal it's not Shearer or Cole, it's Zamora...”, dels ”Bobby for England, Bobby for England”.

Fulham spelade småtrevligt och comebackande Bobby Zamora var kung den här eftermiddagen.

Mest imponerad var jag dock av en annan spelare. Blackpool var genomusla, men Charlie Adam var strålande. Liverpoolprospectet gjorde visserligen ett par misstag, men det är inte så konstigt när 99 procent av alla bollar går genom honom.

Adam är rent av något av en Steven Gerrard -kopia. Lite långsammare, lite fetare. Men likväl. En unik spelare som skulle tillföra på Anfield. Så, Sir Alex – ge fan...

? ? ?

Jag är verkligen inte mannen att skriva Henrik Evertsson på näsan. Men Daggen Eriksson , Fredrik Höggren , Kalle Ekelund och Dennis Rasmussen ...?

Det var nog inte riktigt de ryktena Lakejerna hade hoppats på efter avancemanget.

? ? ?

Till sist: Jag är otroligt glad för Tom Linders skull. Är det nån som är värd en elitseriechans så är det han.

Ambitiös, ödmjuk, supertrevlig i alla lägen. Har gått den långa vägen till eliten. Knegat på och nu fått sin belöning. Jag hoppas verkligen att Lakers vågar satsa på honom fullt ut nu också. Linder har storleken, handlederna och skottet för att bli en bra elitserieback.

Tror jag.

Skulle det visa sig att han inte har det, så är det inte alls omöjligt att han dyker upp på lån i IKO-tröjan till hösten.

Men som sagt, jag hoppas verkligen att han får chansen och lyckas i elitserien.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.