Veckans snackis

Nyheter • Publicerad 6 oktober 2011

Som känt är det kvaldags till Söderettan för Lindsdals damer. Det har inte gått obemärkt förbi utan är veckans snackis i omklädningsrummet på Gröndal utan tvekan. Åsikterna är flera och de skiljer sig åt, det finns de som tror att vi får sällskap nästa år och de som inte tror att de kommer kunna stå upp mot de starka motstånd som det sägs ska möta.

Självklart är det jättekul för regionen att ha två lag i Sveriges näst högsta serie och tänk vilka derbyn som skulle vänta! Sedan kan vi inte blunda för vilka konsekvenser det blir för IFK. Konkurrensen om spelarna i närområdet blir hårdare vilket resulterar i att det kan bli två breda lag istället för ett spetsat. Samma förutsättningar för Lindsdal såklart. Man kommer förmodligen lyfta fram att vi ligger i samma serie och kommer vilja behandlas med samma stöd och lika förutsättningar med då syfte på bidrag från fotbollsförbunden och andra håll, det dock förståeligt. Kommer då bidragen delas upp på två lag så blir de mindre, nackdel till oss såklart. Ekonomin väger tungt i en satsning, klart detta påverkar. Ett faktum som vem som helst kan räkna ut. Men först måste de ta sig vidare i kvalet.

På söndag spelar de sin första kvalmatch och vi kan nog räkna med att de flesta hittar ut till Fjölebro för att se en garanterat spännande match. Lindsdal har överraskat i år och gick näst intill obesegrade genom divison 2 Östra Götaland med endast 2 förluster registrerade, kommer de att lyckas överraska i kvalet med? Det återstår att se.

Cassandra Olofsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.