En liten flirt gör vardagen trevligare

- Jag har alltid varit intresserad av relationer, ända sedan skolan har jag spanat in vilka som verkade intresserade av varandra.
Nyheter • Publicerad 4 mars 2006
Illustration: Maurice Mechan
Illustration: Maurice MechanFoto: 

Det säger Marie Hagberg, något så ovanligt som kärlekseventmakerska och dejtingcoach. I snart fyra år har Marie Hagberg, 38, ägnat sig åt att ordna singelträffar. Inte enbart för att para ihop människor utan också för att bara umgås som kompisar.

- Om ett kärlekspar uppstår på någon av mina träffar är det bonus och helt underbart, säger Marie Hagberg som också driver ett rekryteringsföretag.

När lågkonjunkturen slog till minskade uppdragen och i samma veva blev hon singel. Hon beslöt sig då för att göra allvar av sitt intresse för människor och relationer och drog igång sin verksamhet.

- Det är inte kul att vara ensam när alla andra är par, så jag började ordna träffar som dels var tänkta som ett forum att umgås, dels skulle deltagarna lära sig något.

Genom åren har det bjudits på chokladprovning, sjörövarfester, spökvandringar och salsakurser. Hon har försökt få till ett jämt antal killar och tjejer på varje träff.

Marie Hagberg arbetar också som dejtingcoach vilket innebär att hon hjälper singlar att hitta en partner. Hon ger råd om hur en singel kan bli bättre på att dejta, vilka vägar som är de rätta att gå och andra tips för ett kärleksfullt resultat. Och efterfrågan är stor, behovet av att hitta en partner tycks aldrig upphöra.

Konsten att flirta Som om inte allt detta räcker ägnar hon sig också åt att ge privatlektioner i konsten att flirta.

- Ja, det är massor av män som hör av sig. De vill lära sig att flirta med framgång utan att göra bort sig. Jag brukar passa på att coacha lite samtidigt och jag tycker att det är jätteroligt.

Marie Hagberg har fått många samtal och brev från tacksamma killar och tjejer som funnit en partner tack vare hennes expertråd. Något som sporrar henne att utveckla sin verksamhet.

En bok har det också blivit, Börja flirta - en lustfylld och praktisk guide i kärleksdjungeln. Ännu en bok är på gång som ska handla om mat, närmare bestämt kärleksmat eller afrodisiaka, som ostron till exempel.

När ska vi flirta då, enligt experten? Är det på våren chansen är som störst att lyckas?

Nej, alla årstider är lika bra.

- Personligen tycker jag att det är tråkigt i Sverige, vi flirtar alldeles för lite. Här anses det vara fult, medan det i andra länder är helt naturligt.

Ta alla chanser Var ska vi flirta då? Inte på krogen, det är det sämsta stället för flirtar, enligt Marie Hagberg. Satsa hellre på bussen, mataffären, dagis...

- Ja visst, ta alla chanser där det finns andra människor. Det behöver inte betyda allvar, det gör bara vardagen så mycket trevligare. Och, plötsligt en dag, när du minst anar det, så står kärleken där och flirtar tillbaka.

Kärlekscoachen själv då, är hon fortfarande singel?

- Nej, jag träffade min Johan på en privat fest, inte ens på en singelfest. Jag var på uselt humör, men blev kär ändå. Tursamt nog är han inte av den svartsjuka typen, han tycker bara att det jag håller på med är kul, säger hon och ser så där kär ut som hon hoppas att alla hennes singelkunder ska bli, säger Marie Hagberg. (PM)

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.