GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Avskedad anställd stämmer kommunen

Den kommunanställde som misstänks för att ha stulit från sin arbetsgivare, bestrider avskedet och kräver kommunen på skadestånd.
Kalmar • Publicerad 6 september 2018

Som Barometern rapporterat tidigare är det en anställd på serviceförvaltningen som efter en internkontroll av inköp misstänks för stöld. Enligt en av Barometerns källor ska den anställde ha köpt diverse utrustning som han sedan förvarat hemma. När den anställde konfronterades av arbetsgivaren tog denne med sig utrustningen till jobbet, men fick ändå gå från jobbet direkt.

En utredning pågår och hur stor omfattning beställningarna har haft är inte fullt ut klarlagt. Ännu har ingen polisanmälan gjorts men enligt Benny Wennberg, förvaltningschef på serviceförvaltningen, är det inte uteslutet att det kan ske.

Under tiden har fackförbundet Vision kallat till tvisteförhandling. Vision ogiltigförklarar avskedandet och ska i samband med förhandlingen presentera skadeståndskrav.

– Vi kommer att börja förhandlingen så snart som möjligt. Handlar det om avsked får det inte ligga och vänta, säger Mats Gustafsson, förhandlingschef på Kalmar kommun.

Emma AreniusSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.