1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Rivstart i lyxbilsmiljö som slirar mot slutet

En deckardebut om bilbransch i miljardklassen. Ellinor Wessel håller spänningen uppe men Inger Melin undrar över upplösningen.
Ellinor Wessel
Foto: Andy Petersel

Farliga affärer

Deckare
Författare: Ellinor Wessel
Förlag: Bookmark

Omslaget har ett drag av kioskdeckare på 1950-talet: nattligt mörker, ett uppmärksamt/skrämt par och en hand som avlossar en pistol.

Det är synd, för Ellinor Wessels debut är en högst aktuell spänningsroman om moderna ekobrott, internationella relationer och en ganska ovanlig inblick i en miljö med stora pengar.

Intrigen är flyhänt berättad. Johan Wagner driver ett rikt familjeföretag som handlar med lyxbilar. Han har familj – och ett förhållande med Emily Tranchell som är regionchef på Porsche i Stockholm. Just när han gör slut med henne blir han kidnappad.

Jo, det är spännande. Men varför protesterar han inte mer? Vad är det han döljer? Han ska bli konsul för Estland snart, men är det orsaken till kidnappningen?

quote
En debut som ger mersmak. Men upplösningen slirar på kopplingen.

Ellinor Wessel bor i Bjärred och är uppväxt i Skåne och Polen. Hon har jobbat tio år som chef inom bilbranschen, men låter inte själva bilkunnandet tynga historien för mycket. Istället leder den fram till rykande heta dagsförhållanden där banker, storföretag och stora nationer inte alltid är rena under tånaglarna.

En debut som ger mersmak. Men upplösningen slirar på kopplingen. Johan Wagner har fortfarande hemligheter för läsaren, själva avslutet är ganska rapsodiskt – om det inte är upplagt för en fortsättning. Gasa på Wessel, hoppas du kör vidare.

Läs mer

Kultur

När Ulf Lundell ställde in i Hultsfred

Det är inte bara i Borgholm som Ulf Lundell ställt till med skandal.

Kalmar

Större risk för smuggelhundar under coronatider

Länsstyrelsen varnar för riskerna med att köpa hund.

Nöjesnostalgi – del 2

Återblicken: Lundells skandalspelning i utsåld slottsruin

Historien om den skandalomsusade spelningen från 1985.

Kalmar

MC-olycka: Väg 25 stängdes av – två fördes till sjukhus

Strax innan klockan sex på torsdagskvällen inkom larmet.

Kultur

Småländsk sopran i digital konsert

Småländska sopranen Julia Ojansivu sjunger hämndarian i Trollflöjten på Skånska operans digitala operakväll på barometern.se

Kalmar

Länet: 39-åring hotade begå brott mot kommunalråd

Två politiker, däribland kommunalrådet i Mönsterås, samt en brottmålsadvokat är några av elva personer i länet, som ska ha blivit offer för en 39-årig mans hot och förföljelser.